Čakáte návštevu alebo máte chuť zhrešiť niečím slaným pri televízií? Vyskúšajte recept na domáce cibuľové krúžky. Populárna krčmová špecialita je to pravé k poháru studeného piva, vína ale chutiť bude aj abstinentom.
Cibule je teraz všade dosť a keď ju obalíte a vysmažíte, máte chrumkavú chuťovku za pár korún. Doprajte si skvelú pochúťku v podobe cibuľových krúžkov v pivnom cestíčku.
Potrebujeme:
- 2 veľké biele cibule
- studenú vodu
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžičku soli
- štipku mletého čierneho korenia
- 1 vajce
- 1 hrnček svetlého piva
- 2 lyžice perlivej vody
- olej na vysmážanie
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Kolieska opatrne rozoberieme na samostatné krúžky a dáme do studenej vody.
Cestíčko urobíme z múky, kypriaceho prášku, soli a korenia. Premiešame, pridáme vajíčko, zalejeme pivom, perlivou vodou a vymiešame dohladka. V hlbšej panvici alebo hrnci necháme rozpáliť dostatočné množstvo oleja.
Krúžky cibule vyberieme z vody a osušíme čistou utierkou. Obaľujeme v cestíčku a vysmážame do zlatohneda. Hotové cibuľové krúžky kladieme na obrúsok aby sme odstránili prebytočný tuk a podávame s kečupom, majonézou alebo obľúbeným domácim dresingom.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdieľať na
Zdieľaní