FOTORECEPT Jedinečné cviklové rizoto, na ktoré sa vám budú zbiehať slinky: Pozor, nie je pre šoférov!

Rizoto s cviklou fotorecept

Chuť tohto rizota si nemôžete nechať ujsť (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Receptov na rizoto je niekoľko. My najradšej robíme práve toto cviklové s tofu, ktoré má nielen výbornú chuť, ale aj pomerne rýchlu prípravu. Pripravíte si ho spolu s nami?

Potrebujeme

  • 1 žltá cibuľka
  • 1 červená cibuľka
  • 2 dcl bieleho alebo ružového vína
  • 1 kurací bujón
  • 2 hrnčeky ryže
  • mrkvu
  • hrášok
  • parmezán
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 2 tofu
  • 1 bezlaktózový biely jogurt

Postup

Cibuľku nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na kvapke olivového oleja. Po chvíľke podlejeme vínom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tofu, ideálne kombináciu dvoch príchutí, si nakrájame na drobno a pridáme k cibuľke. Poriadne zamiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po chvíľke pridáme aj prepláchnutú ryžu a všetko poriadne premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým si dáme rozpustiť do horúcej vody kurací bujón. Mrkvu s hráškom pridáme do hrnca. Postupujeme rýchlo a nezabúdame miešať, aby sa nám nič neprilepilo na spodok hrnca. Následne pridáme aj cviklu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Bujón začneme postupne prilievať do hrnca s ryžou, a neprestávame miešať. Najskôr dáme naberačku vývaru, premiešame. Keď bujón vsiakne, pridáme ďalšiu naberačku. Keď sa bujón minie, do zmesi pridáme biely jogurt.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Všetko spolu zamiešame. Dochutíme soľou, korením a syrom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Opäť premiešame a povaríme približne 10 minút. Môžeme podávať.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame