Receptov na rizoto je niekoľko. My najradšej robíme práve toto cviklové s tofu, ktoré má nielen výbornú chuť, ale aj pomerne rýchlu prípravu. Pripravíte si ho spolu s nami?
Potrebujeme
- 1 žltá cibuľka
- 1 červená cibuľka
- 2 dcl bieleho alebo ružového vína
- 1 kurací bujón
- 2 hrnčeky ryže
- mrkvu
- hrášok
- parmezán
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- 2 tofu
- 1 bezlaktózový biely jogurt
Postup
Cibuľku nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na kvapke olivového oleja. Po chvíľke podlejeme vínom.

Tofu, ideálne kombináciu dvoch príchutí, si nakrájame na drobno a pridáme k cibuľke. Poriadne zamiešame.

Po chvíľke pridáme aj prepláchnutú ryžu a všetko poriadne premiešame.

Medzitým si dáme rozpustiť do horúcej vody kurací bujón. Mrkvu s hráškom pridáme do hrnca. Postupujeme rýchlo a nezabúdame miešať, aby sa nám nič neprilepilo na spodok hrnca. Následne pridáme aj cviklu.

Bujón začneme postupne prilievať do hrnca s ryžou, a neprestávame miešať. Najskôr dáme naberačku vývaru, premiešame. Keď bujón vsiakne, pridáme ďalšiu naberačku. Keď sa bujón minie, do zmesi pridáme biely jogurt.

Všetko spolu zamiešame. Dochutíme soľou, korením a syrom.

Opäť premiešame a povaríme približne 10 minút. Môžeme podávať.

Zdieľať na