FOTORECEPT Dokonalý domáci burger s trhaným mäsom: Chce to trpezlivosť, výsledok však stojí za to!

Domáci burger

Vyskúšate domáci burger podľa receptu našej redaktorky Marcely? (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Máte chuť na sýty pokrm, ktorého základ bude tvoriť mäso? Ak máte radi burgre, vďaka tomuto receptu si prídete na svoje. Jeho základ tvorí trhané mäso, ktorého príprava je síce jednoduchá, avšak časovo náročná. Garantujeme vám, že výsledok však stojí za to!

Potrebujeme

  • minimálne 1,5 kg bravčového pliecka
  • 5 PL soli
  • 3 PL trstinového cukru
  • jablčný ocot
  • barbeque omáčka
  • žemle
  • zelenina podľa chuti
  • červená cibuľka
  • čierne mleté korenie
  • olej
  • maslo
  • omáčka na burger podľa chuti
  • syr

Postup

Mäso opláchneme a zbavíme prebytočných blán a vrstvy prebytočného tuku. Zarobíme si 4 PL soli s 2 PL trstinového cukru. Takto pripravenou zmesou korenia masírujeme mäso a necháme ho takto 12 hodín odpočívať v chladničke.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po uplynutí 12 hodín, mäsko opláchneme jablčným octom. Potrieme barbeque omáčkou a dáme do rúry na 110 stupňov približne na 10 hodín. Mäsko z oboch strán však každé cca 4 hodiny opäť potrieme barbeque omáčkou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po 10 hodinách mäso roztrháme pomocou 2 vidličiek na menšie kúsky a necháme ho odležať vo vlastnej šťave. Tým máme vytvorený mäsový základ.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Nasleduje už iba tá jednoduchšia časť, a tou je plnenie žemlí. My odporúčame začať karamelizovanou cibuľkou. Tú si urobíme tak, že červenú cibuľu prekrojíme na polovicu na polmesiačiky. Na oleji osmažíme, kým nebude takmer úplne mäkká. Pridáme trochu masla, 1 PL cukru a 1 PL s korením. Počkáme, kým sa cukor nerozpustí. Keď sa tak stane, pridáme 3 až 4 PL jablčného octu a na miernom ohni miešame kým sa ocot nevyparí. Celé to trvá maximálne 8 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Žemle prekrojíme, z každej strany pridáme omáčku podľa chuti. Naložíme trhaným mäsom, karamelizovanou cibuľkou, rukolou, paradajkami, syrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame