FOTORECEPT Netradičný obed, ktorý zasýti aj prekvapí: Vyskúšajte hlivu ustricovú, chutí fantasticky!

Hliva ustricová

Hliva so smotanou si získa vaše chuťové poháriky (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hliva ustricová sa za posledné roky dostala do našich kuchýň nielen vďaka svojej lahodnej chuti, ale tiež kvôli množstvu pozitívnych účinkov na zdravie. Táto jedlá huba sa dá pripraviť naozaj ľahko. My sme si pre vás zvolili kombináciu so smotanou, a to so smotanou na varenie aj tou kyslou.

Potrebujeme

  • 750 gramov hlivy ustricovej
  • 3 PL oleja
  • 2 väčšie žlté cibule
  • 2 dcl vody
  • 2 cukety
  • 1 smotana na varenie
  • 1 kyslá smotana
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • majoránka

Postup

Žltú cibuľu nakrájame na drobné kúsky a na oleji ju opražíme do zlatista. Následne k nej pridáme umytú a na menšie kúsky nakrájanú hlivu ustricovú. Chvíľu spolu popražíme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zmes podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou, aby sa podusila. Medzitým si načistíme cuketu, ktorú následne s trochou vody (cca 1,5 dcl) rozmixujeme na kašu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Takto pripravenú cuketovú kašu pridáme k cibuli a ku hlive. Pomiešame. Po chvíľke posolíme a okoreníme. Varíme do zmäknutia hlivy, čiže zhruba 25 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme ešte smotanu na varenie, opäť poriadne pomiešame a varíme posledných 5 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hotovo, máme pripravenú zmes. Je iba na vás, či si ju vychutnáte s krajcom čerstvého chleba alebo inou prílohou. My sme zvolili kuskus. Pri servírovaní sme dali na hubovú zmes za lyžičku kyslej kapusty, ktorá nám výborne dochutila pokrm.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame