FOTORECEPT na obed aj večeru: Hovädzie so smotanou vás prekvapí svojou jemnou chuťou

Hovädzie na smotane fotorecept

Netradičná kombinácia hovädzieho mäsa a kyslej smotany si podmaní vaše zmysly (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ak hľadáte recept, na ktorom si pochutí celá rodina a nie je úplne opozeraný, skúste práve tento. Kombinácia hovädzieho mäsa so smotanou na varenie a s kyslou smotanou si vás určite získa.

Potrebujeme

  • 600 g hovädzej sviečkovej
  • 2 žlté cibule
  • 2 PL horčice
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 250 ml smotany na varenie
  • 250 g šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 6 väčších zaváraných uhoriek
  • 1 kyslá smotana
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup

Na olivovom oleji opražíme do sklovita cibuľu. Pridáme hovädzie mäso, ktoré sme predtým umyli a nakrájali na tenké pásiky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne pridáme horčicu a paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme a na silnejšom plameni opečieme, kým sa mäso nezatiahne.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Stíšime plameň. My sme jedlo pripravovali na panvici, ideálne je, ak máte k nej aj pokrievku, aby sa mäso mohlo dusiť. Uhorky, cesnak aj šampiňóny pokrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice k mäsku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zamiešame. Keď je mäso polomäkké, pridáme tiež 2 PL kyslej smotany a celé to podlejeme smotanou na varenie. Nezabudnete opäť pomiešať. Varíme približne 40 minút, aby bolo mäso pekne mäkké.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ako prílohu sme si zvolili obyčajnú jasmínovú ryžu, chutné však bude aj zemiakové pyré. Pri servírovaní nezabudneme dať navrch ešte 1 čajovú lyžičku smotany, ktorá dodá celému pokrmu neopakovateľnú chuť.

Jedlo sme dozdobili sušenými paradajkami, plátkom zelenej papriky a trochou ľanových semiačok. Výsledné servírovanie je však už na vás.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame