Ak hľadáte recept, na ktorom si pochutí celá rodina a nie je úplne opozeraný, skúste práve tento. Kombinácia hovädzieho mäsa so smotanou na varenie a s kyslou smotanou si vás určite získa.
Potrebujeme
- 600 g hovädzej sviečkovej
- 2 žlté cibule
- 2 PL horčice
- 1 malý paradajkový pretlak
- 250 ml smotany na varenie
- 250 g šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 väčších zaváraných uhoriek
- 1 kyslá smotana
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
Na olivovom oleji opražíme do sklovita cibuľu. Pridáme hovädzie mäso, ktoré sme predtým umyli a nakrájali na tenké pásiky.

Následne pridáme horčicu a paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme a na silnejšom plameni opečieme, kým sa mäso nezatiahne.

Stíšime plameň. My sme jedlo pripravovali na panvici, ideálne je, ak máte k nej aj pokrievku, aby sa mäso mohlo dusiť. Uhorky, cesnak aj šampiňóny pokrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice k mäsku.


Zamiešame. Keď je mäso polomäkké, pridáme tiež 2 PL kyslej smotany a celé to podlejeme smotanou na varenie. Nezabudnete opäť pomiešať. Varíme približne 40 minút, aby bolo mäso pekne mäkké.

Ako prílohu sme si zvolili obyčajnú jasmínovú ryžu, chutné však bude aj zemiakové pyré. Pri servírovaní nezabudneme dať navrch ešte 1 čajovú lyžičku smotany, ktorá dodá celému pokrmu neopakovateľnú chuť.
Jedlo sme dozdobili sušenými paradajkami, plátkom zelenej papriky a trochou ľanových semiačok. Výsledné servírovanie je však už na vás.

Zdieľať na
Zdieľaní