Ak máte chuť dať si niečo primerane sladké, extrémne dobré a popritom stále svieže, potom je tu pre vás náš najnovší recept. V ňom sme skĺbili chuť maslového korpusu, jahôd a čokolády. Recept je rýchly a jednoduchý.
Potrebujeme
- 200 g maslových sušienok
- 150 g masla
- 1 jahodový puding
- 500 ml mlieka
- 200 g mascarpone
- 1 biely jogurt
- 1 cukor s vanilkovým strukom
- 1 vajíčko
- 500 g sviežich jahôd
- 2 jahodové čokolády
- mäta
Postup
Sušienky si rozdrvíme na prášok. Ten zmiešame s roztopeným maslom a dáme na dno formy. Rukou jemne uťapkáme. Dáme piecť na 170 stupňov na približne 13 minút.
Medzitým si pripravíme puding podľa klasického postupu. Do 200 ml mlieka vysypeme jahodový prášok a poriadne zamiešame.
Zvyšných 300 ml mlieka necháme zovrieť. Následne do neho prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania privedieme do varu. Hotový puding vylejeme na už upečený korpus. Necháme stuhnúť.
V miske si mixérom vyšľaháme mascarpone s jogurtom a 1 vajíčkom. Ručne zapracujeme nadrobno nasekané jahody a čokoládu.
Pripravenú zmes rozotrieme na korpus s pudingom a celé to dáme ešte piecť na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť.
Na záver tortu zalejeme roztopenou čokoládou. Ozdobíme zvyšnými kúskami čokolády, jahodami a sviežou mätou, ktorá celú tortu krásne prevonia a zároveň osvieži. Tortu vložíme na noc do chladničky, aby stuhla. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní