FOTORECEPT Sladké pokušenie v podobe čokoládovo-jahodovej torty: Uvidíte, že sa oplatí zhrešiť

Čokoládovo-jahodová torta

Odolali by ste tejto pochúťke? (Zdroj: MZ)

Ak máte chuť dať si niečo primerane sladké, extrémne dobré a popritom stále svieže, potom je tu pre vás náš najnovší recept. V ňom sme skĺbili chuť maslového korpusu, jahôd a čokolády. Recept je rýchly a jednoduchý.

Potrebujeme

  • 200 g maslových sušienok
  • 150 g masla
  • 1 jahodový puding
  • 500 ml mlieka
  • 200 g mascarpone
  • 1 biely jogurt
  • 1 cukor s vanilkovým strukom
  • 1 vajíčko
  • 500 g sviežich jahôd
  • 2 jahodové čokolády
  • mäta

Postup

Sušienky si rozdrvíme na prášok. Ten zmiešame s roztopeným maslom a dáme na dno formy. Rukou jemne uťapkáme. Dáme piecť na 170 stupňov na približne 13 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým si pripravíme puding podľa klasického postupu. Do 200 ml mlieka vysypeme jahodový prášok a poriadne zamiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zvyšných 300 ml mlieka necháme zovrieť. Následne do neho prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania privedieme do varu. Hotový puding vylejeme na už upečený korpus. Necháme stuhnúť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V miske si mixérom vyšľaháme mascarpone s jogurtom a 1 vajíčkom. Ručne zapracujeme nadrobno nasekané jahody a čokoládu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pripravenú zmes rozotrieme na korpus s pudingom a celé to dáme ešte piecť na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na záver tortu zalejeme roztopenou čokoládou. Ozdobíme zvyšnými kúskami čokolády, jahodami a sviežou mätou, ktorá celú tortu krásne prevonia a zároveň osvieži. Tortu vložíme na noc do chladničky, aby stuhla. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: MZ
Odporúčame