Recept na dnes: Táto kokosová roláda si vás získa, hotová je raz-dva!

Kokosová roláda

Roládu ocenia aj vaši hostia (Zdroj: GettyImages)

Už dlho ste nemali žiadny koláč a vaše chute si ho neúprosne pýtajú? Urobte si nadýchanú kokosovú roládu. Jej príprava nie je vôbec zložitá.

Potrebujeme:

  • 5 vajíčok
  • 6 PL kryštáľového cukru
  • 1 PL oleja
  • 5 PL polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva

Krém:

  • 350 ml mlieka
  • 1 kokosový puding
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • jahodový džem

Postup:

    1. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielok vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zapracúvame cukor. Následne mixérom zapracujeme aj žĺtka a olej.
    2. Do cesta pridáme prášok do pečiva a preosiatu múku, ktorú už ručne zašľahávame. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 minút pri 170 stupňoch. Keď vyberieme upečené cesto, ešte za horúca ho stočíme aj s papierom na pečenie.
    3. Teraz si urobíme krém. Kokosový puding klasicky uvaríme a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom a kokosom. Zmes zmiešame s pudingom.
    4. Stočené a vychladnuté cesto pomaly roztvoríme a odstránime z neho papier na pečenie. Natrieme naň hrubú vrstvu džemu, pudingovú zmes a opäť zatočíme. Ešte zvrchu potrieme roládu pudingovou zmesou, posypeme opäť kokosom a dáme do chladničky na hodinu. Následne môžeme podávať. Dobrú chuť!


Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame