FOTORECEPT Luxusne vyzerajúci koláčik pre každého, kto miluje čokoládu: Hotový je pritom za pár minút

Láva cake

Lávová koláčik je fantastický na nedeľu aj bežný deň (Zdroj: pixabay.com)

Aj vy patríte k tým, ktorí milujú čokoládu? Láva cake si potom určite zamilujete. Získa si vás svojou jemnosťou, jednoduchosťou a vyváženými chuťami. Doprajte si ho v dňoch, keď nemáte diétu. Nepatrí totiž medzi tie najmenej kalorické.

Potrebujeme:

  • 200 gramov kvalitnej čokolády
  • 180 gramov masla
  • 100 gramov trstinového cukru
  • 150 gramov polohrubej múky
  • 4 vajíčka
  • pravé kakao
  • maliny
  • mätu
Lava cakes
Suroviny na láva cake (Zdroj: Marcela)

Postup

Silikónové formičky poriadne vytrieme klasickým maslom a poprášime kakaom. Takto pripravené ich dáme do chladničky, kým si nepripravíme cesto.

Láva cakes si zamilujete! (Zdroj: Marcela)

Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania roztopíme čokoládu s maslom. Ideálne je vyberať si kvalitnú horkú čokoládu, ktorú môžete prípadne zmiešať s mliečnou. Keď je čokoláda s maslom roztopená, necháme ju v horúcej vode a začneme robiť zmes z vajíčok.

Čokoládu celý čas miešame (Zdroj: Marcela)

V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme múku a dobre prešľaháme mixérom. Následne do zmesi zapracujeme roztopenú čokoládu a tú jemne premiešame.

Miešame na nízkych otáčkach (Zdroj: Marcela)
Čokoládu premiešame s cestom ručnou metličkou, kým sa zmesi poriadne nespoja (Zdroj: Marcela)

Takto pripravené cesto začneme plniť do formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 8 až 10 minút, v závislosti od rúry.

Koláčik po dozdobení vyzerá naozaj luxusne a tá chuť! (Zdroj: Marcela)

Je mimoriadne dôležité sledovať si čas, aby sa koláčik celý neupiekol. Vo vnútri má byť čokoláda tekutá. Po vybratí z rúry formičku opatrne preklopíme na tanier. Dozdobíme malinami a lístkami mäty, ktoré vyvážia inak sladkú chuť čokolády. Podávame teplé.



Odporúčame