Aj vy patríte k tým, ktorí milujú čokoládu? Láva cake si potom určite zamilujete. Získa si vás svojou jemnosťou, jednoduchosťou a vyváženými chuťami. Doprajte si ho v dňoch, keď nemáte diétu. Nepatrí totiž medzi tie najmenej kalorické.
Potrebujeme:
- 200 gramov kvalitnej čokolády
- 180 gramov masla
- 100 gramov trstinového cukru
- 150 gramov polohrubej múky
- 4 vajíčka
- pravé kakao
- maliny
- mätu
Postup
Silikónové formičky poriadne vytrieme klasickým maslom a poprášime kakaom. Takto pripravené ich dáme do chladničky, kým si nepripravíme cesto.
Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania roztopíme čokoládu s maslom. Ideálne je vyberať si kvalitnú horkú čokoládu, ktorú môžete prípadne zmiešať s mliečnou. Keď je čokoláda s maslom roztopená, necháme ju v horúcej vode a začneme robiť zmes z vajíčok.
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme múku a dobre prešľaháme mixérom. Následne do zmesi zapracujeme roztopenú čokoládu a tú jemne premiešame.
Takto pripravené cesto začneme plniť do formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 8 až 10 minút, v závislosti od rúry.
Je mimoriadne dôležité sledovať si čas, aby sa koláčik celý neupiekol. Vo vnútri má byť čokoláda tekutá. Po vybratí z rúry formičku opatrne preklopíme na tanier. Dozdobíme malinami a lístkami mäty, ktoré vyvážia inak sladkú chuť čokolády. Podávame teplé.
Zdieľať na
Zdieľaní