Recept na dnes: Zdravá pizza bez múky – bez výčitiek!

Pizza

Pizza je obľúbenou chuťovkou (Zdroj: GettyImages)

Ak máte intoleranciu na lepok, veľa bežných jedál musíte obchádzať oblúkom. To však neplatí pri populárnej talianskej špecialite. Pizza z batatového cesta je výborná alternatíva v rámci bezlepkovej diéty. Zároveň je inšpiráciou pre tých, čo sa stravujú zdravo alebo chcú vyskúšať niečo nové. Nenáročný recept bude príjemným spestrením pre každého.

Budeme potrebovať:

  • 2 veľké bataty
  • 100 g cícerovej múky
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku soli
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 paradajkový pretlak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu provensálskych byliniek
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 paradajky
  • 200 g mozzarelly
  • 80 g rukoly

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Skvelá domáca pizza z mozzarelly: Vyskúšajte ju a neoľutujete


Postup:

  1. Očistené bataty nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď zmäknú, scedíme, roztlačíme na pyré a necháme mierne vychladnúť. Pridáme cícerovú múku, sódu bikarbónu, 50 ml oleja a vypracujeme hladké cesto.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň cesto, prikryjeme ďalším papierom na pečenie a rozvaľkáme do požadovaného tvaru. Dáme do rúry, predpiecť na 10 minút pri 180 °C.
  3. Čas využijeme na prípravu omáčky a oblohy. Paradajkový pretlak ochutíme prelisovaným cesnakom, bylinkami, kvapkou olivového oleja a dobre premiešame. Zeleninu nakrájame na tenké kolieska a syr nastrúhame nahrubo.
  4. Predpečené cesto vyberieme z rúry, potrieme omáčkou, obložíme cibuľou, paradajkami, posypeme syrom a dopekáme ešte 15 minút.
  5. Dozlatista upečenú pizzu ozdobíme rukolou a hneď podávame.

Dobrú chuť


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close