Recept na dnes: Zdravá pizza bez múky – bez výčitiek!

Pizza

Pizza je obľúbenou chuťovkou (Zdroj: GettyImages)

Ak máte intoleranciu na lepok, veľa bežných jedál musíte obchádzať oblúkom. To však neplatí pri populárnej talianskej špecialite. Pizza z batatového cesta je výborná alternatíva v rámci bezlepkovej diéty. Zároveň je inšpiráciou pre tých, čo sa stravujú zdravo alebo chcú vyskúšať niečo nové. Nenáročný recept bude príjemným spestrením pre každého.

Budeme potrebovať:

  • 2 veľké bataty
  • 100 g cícerovej múky
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku soli
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 paradajkový pretlak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu provensálskych byliniek
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 paradajky
  • 200 g mozzarelly
  • 80 g rukoly

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Skvelá domáca pizza z mozzarelly: Vyskúšajte ju a neoľutujete


Postup:

  1. Očistené bataty nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď zmäknú, scedíme, roztlačíme na pyré a necháme mierne vychladnúť. Pridáme cícerovú múku, sódu bikarbónu, 50 ml oleja a vypracujeme hladké cesto.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň cesto, prikryjeme ďalším papierom na pečenie a rozvaľkáme do požadovaného tvaru. Dáme do rúry, predpiecť na 10 minút pri 180 °C.
  3. Čas využijeme na prípravu omáčky a oblohy. Paradajkový pretlak ochutíme prelisovaným cesnakom, bylinkami, kvapkou olivového oleja a dobre premiešame. Zeleninu nakrájame na tenké kolieska a syr nastrúhame nahrubo.
  4. Predpečené cesto vyberieme z rúry, potrieme omáčkou, obložíme cibuľou, paradajkami, posypeme syrom a dopekáme ešte 15 minút.
  5. Dozlatista upečenú pizzu ozdobíme rukolou a hneď podávame.

Dobrú chuť


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame