Recept na dnes: Pripravte si s nami jednoduché ale chutné špagety, ktorým zaručene neodoláte!

Popri Carbonara cestovinách sú tým najznámejším talianskym receptom. (Zdroj: Freepik/freepik)

Cestoviny sú vo väčšine domácností obľúbenou a dookola kupovanou potravinou. Vedieť pripraviť dobré cestoviny môže byť alchýmia, no správna gazdiná si s tým hravo poradí. Medzi najklasickejšie, a zároveň najrýchlejšie (keď nestíhate) patria takzvané Aglio Olio, ktoré vyčarujete na večeru za pár minút aj po náročnom dni. Popri Carbonara cestovinách sú tým najznámejším talianskym receptom.

Na špagety budete potrebovať nasledujúce ingrediencie

Balenie obľúbených špagiet

4 PL olivového oleja

4 strúčiky cesnaku

chilli vločky

100 gramov parmezánu (hoci v pôvodnom talianskom recepte nie je, dodá pokrmu lahodnú chuť)

hrsť čerstvej posekanej petržlenovej vňate

soľ podľa chuti

Postup

Uvarte si špagety ako zvyčajne. Z vody, v ktorej varíte špagety si odoberte cca 200 ml, ostatné pokojne sceďte.

(Zdroj: Freepik/goffkein)

Na olej si vo väčšej panvici (pokojne vo woku) zohrejte olej. Pridajte na jemné plátky nakrájaný cesnak a chilli vločky. Ideálne je suroviny pridať v približne rovnakom čase, aby sa pomaličky spolu prehrievali.

Olejovou zmesou zalejte špagety, a pridajte najemno nasekanú petržlenovú vňať spolu s parmezánom.

(Zdroj: Freepik/MeyKitchen)

Pridajte odobratú vodu z cestovín, podľa potreby. Ochutnajte, a ak je to potrebné, pokrm dosoľte.

Dobrú chuť!

 

Sledujte nás aj na Instagrame

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame