Cestoviny sú vo väčšine domácností obľúbenou a dookola kupovanou potravinou. Vedieť pripraviť dobré cestoviny môže byť alchýmia, no správna gazdiná si s tým hravo poradí. Medzi najklasickejšie, a zároveň najrýchlejšie (keď nestíhate) patria takzvané Aglio Olio, ktoré vyčarujete na večeru za pár minút aj po náročnom dni. Popri Carbonara cestovinách sú tým najznámejším talianskym receptom.
Na špagety budete potrebovať nasledujúce ingrediencie
Balenie obľúbených špagiet
4 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
chilli vločky
100 gramov parmezánu (hoci v pôvodnom talianskom recepte nie je, dodá pokrmu lahodnú chuť)
hrsť čerstvej posekanej petržlenovej vňate
soľ podľa chuti
Postup
Uvarte si špagety ako zvyčajne. Z vody, v ktorej varíte špagety si odoberte cca 200 ml, ostatné pokojne sceďte.

Na olej si vo väčšej panvici (pokojne vo woku) zohrejte olej. Pridajte na jemné plátky nakrájaný cesnak a chilli vločky. Ideálne je suroviny pridať v približne rovnakom čase, aby sa pomaličky spolu prehrievali.
Olejovou zmesou zalejte špagety, a pridajte najemno nasekanú petržlenovú vňať spolu s parmezánom.

Pridajte odobratú vodu z cestovín, podľa potreby. Ochutnajte, a ak je to potrebné, pokrm dosoľte.
Dobrú chuť!
Zdieľať na