Recept na dnes: Bábovka s vaječným likérom sa bude na sviatočnom stole priam vynímať

bábovka

Bábovka s vaječným likérom sa stane hitom Veľkej noci (Zdroj: Freepik/arinahabich)

Pripravte si na Veľkú noc túto neodolateľnú bábovku plnú vaječného likéru. Stačí zmiešať niekoľko bežných surovín, upiecť a ozdobiť. Výsledkom bude vláčna bábovka, ktorá zachutí každému návštevníkovi.

Potrebujeme

  • 60 g masla izbovej teploty
  • 200 g cukru
  • 2 vajcia
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 240 ml vaječného likéru
  • 325 g hladkej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL muškátového orieška
  • štipku soli

Na polevu

  • 200 g práškového cukru
  • 1 PL rozpusteného masla
  • 2 – 4 PL vaječného likéru
  • opražené nasekané oriešky (voliteľné)

Postup

  1. Rúru vyhrejte na 175°C. Formu na bábovku vymažte olejom a posypte trochou múky.
  2. Do veľkej misky vložte maslo, cukor a vanilkový cukor. Šľahajte, kým nebude svetlé a nadýchané. Po jednom prišľahajte vajcia, kým sa nezapracujú. Potom pridajte kyslú smotanu.
  3. V ďalšej miske zmiešajte preosiatu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, muškátový oriešok a soľ. Múčnu zmes vmiešajte do cesta striedavo s vaječným likérom.
  4. Cesto vlejte do pripravenej formy a pečte 50 – 60 minút. Či je bábovka dostatočne upečená môžete skontrolovať pomocou špajdle.
  5. Bábovku nechajte trochu vychladnúť vo forme a potom ju opatrne vyklopte. Pred zdobením ju nechajte úplne vychladnúť.
  6. Na polevu zmiešajte práškový cukor s rozpusteným maslom. Postupne pridávajte vaječný likér tak, aby vznikla hustá poleva. Bábovku polejte polevou a ozdobte napríklad nasekanými orieškami.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk, baketotheroots.de
Odporúčame