Pripravte si na Veľkú noc túto neodolateľnú bábovku plnú vaječného likéru. Stačí zmiešať niekoľko bežných surovín, upiecť a ozdobiť. Výsledkom bude vláčna bábovka, ktorá zachutí každému návštevníkovi.
Potrebujeme
- 60 g masla izbovej teploty
- 200 g cukru
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 1 balenie vanilkového cukru
- 240 ml vaječného likéru
- 325 g hladkej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL muškátového orieška
- štipku soli
Na polevu
- 200 g práškového cukru
- 1 PL rozpusteného masla
- 2 – 4 PL vaječného likéru
- opražené nasekané oriešky (voliteľné)
Postup
- Rúru vyhrejte na 175°C. Formu na bábovku vymažte olejom a posypte trochou múky.
- Do veľkej misky vložte maslo, cukor a vanilkový cukor. Šľahajte, kým nebude svetlé a nadýchané. Po jednom prišľahajte vajcia, kým sa nezapracujú. Potom pridajte kyslú smotanu.
- V ďalšej miske zmiešajte preosiatu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, muškátový oriešok a soľ. Múčnu zmes vmiešajte do cesta striedavo s vaječným likérom.
- Cesto vlejte do pripravenej formy a pečte 50 – 60 minút. Či je bábovka dostatočne upečená môžete skontrolovať pomocou špajdle.
- Bábovku nechajte trochu vychladnúť vo forme a potom ju opatrne vyklopte. Pred zdobením ju nechajte úplne vychladnúť.
- Na polevu zmiešajte práškový cukor s rozpusteným maslom. Postupne pridávajte vaječný likér tak, aby vznikla hustá poleva. Bábovku polejte polevou a ozdobte napríklad nasekanými orieškami.
Zdieľať na