Recept na dnes: Bleskové cícerové karí je skvelé s ryžou aj chlebom

cícerové karí

Bleskové cícerové karí je skvelé s ryžou aj chlebom (Foto: Flickr.com)

Je skvelé na obed aj večeru a môžete ho navariť hneď na niekoľko dní dopredu. Výborne chutí z namáčaného cíceru aj z toho, ktorý je z konzervy. Exotickým chodom sa zavďačíte naozaj každému – vegetariánom aj bežným hladošom. Skúsite?

Budeme potrebovať:

– 2 konzervy cíceru
– 300 ml kokosového mlieka alebo smotany na varenie
– 1 veľkú cibuľu
– 1 kapiu
– koriander, prípadne petržlenovú vňať
– 1 PL olivového oleja
– 2 PL nasekaných arašidov
– 1 ČL karí korenia
– 1 ČL trstinového cukru
– citrónovú šťavu z polovice citróna
– soľ, mleté čierne korenie, chilli
– vodu podľa potreby


Mohlo by vás zaujať: Nájdite v kuchyni miesto pre cícer – strukovina plná bielkovín je pre vás to pravé!


Postup:

Variť sa bude v hlbokej panvici – ak takú nemáte, pokojne vezmite väčší hrniec. Cibuľu nakrájajte nadrobno, opražte na rozpálenom oleji do sklovita. Pridajte karí, kapiu nakrájanú na rezance a ešte chvíľu restujte. Cícer zlejte z nálevu a spolu s kokosovým mliekom alebo smotanou pridajte do zmesi.

Všetko pár minút povarte, dochuťte soľou, čiernym korením a nezaškodí ani štipka chilli, ktoré jedlu dodá poriadny ráz. Kari nezabudnite sem tam premiešať. Na záver príde šťava z polovice citróna, ktorá dá jedlu sviežosť, a lyžička trstinového cukru zase jemný karamelový podtón.

Hotový pokrm už iba naservírujte na taniere, posypte arašidmi a ozdobte bylinkami. Ako prílohu môžete podávať varenú ryžu, pohánku, cestoviny, kuskus alebo iba čerstvé pečivo. Ak chcete, aby bolo jedlo naozaj autentické, servírujte ho s pita chlebom.


Skvelé fit recepty na každý deň: Pozrite si túto šikovnú knihu od Martinusu

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close