Je skvelé na obed aj večeru a môžete ho navariť hneď na niekoľko dní dopredu. Výborne chutí z namáčaného cíceru aj z toho, ktorý je z konzervy. Exotickým chodom sa zavďačíte naozaj každému – vegetariánom aj bežným hladošom. Skúsite?
Budeme potrebovať:
– 2 konzervy cíceru
– 300 ml kokosového mlieka alebo smotany na varenie
– 1 veľkú cibuľu
– 1 kapiu
– koriander, prípadne petržlenovú vňať
– 1 PL olivového oleja
– 2 PL nasekaných arašidov
– 1 ČL karí korenia
– 1 ČL trstinového cukru
– citrónovú šťavu z polovice citróna
– soľ, mleté čierne korenie, chilli
– vodu podľa potreby
Mohlo by vás zaujať: Nájdite v kuchyni miesto pre cícer – strukovina plná bielkovín je pre vás to pravé!
Postup:
Variť sa bude v hlbokej panvici – ak takú nemáte, pokojne vezmite väčší hrniec. Cibuľu nakrájajte nadrobno, opražte na rozpálenom oleji do sklovita. Pridajte karí, kapiu nakrájanú na rezance a ešte chvíľu restujte. Cícer zlejte z nálevu a spolu s kokosovým mliekom alebo smotanou pridajte do zmesi.
Všetko pár minút povarte, dochuťte soľou, čiernym korením a nezaškodí ani štipka chilli, ktoré jedlu dodá poriadny ráz. Kari nezabudnite sem tam premiešať. Na záver príde šťava z polovice citróna, ktorá dá jedlu sviežosť, a lyžička trstinového cukru zase jemný karamelový podtón.
Hotový pokrm už iba naservírujte na taniere, posypte arašidmi a ozdobte bylinkami. Ako prílohu môžete podávať varenú ryžu, pohánku, cestoviny, kuskus alebo iba čerstvé pečivo. Ak chcete, aby bolo jedlo naozaj autentické, servírujte ho s pita chlebom.
Skvelé fit recepty na každý deň: Pozrite si túto šikovnú knihu od Martinusu
Zdieľať na