Recept na dnes: Obdobie chorôb je pre ňu ako stvorené, táto famózna cesnačka vás postaví na nohy!

Nielenže dokáže perfektne zasýtiť, ale je aj plná prírodných látok na podporu boja proti chorobám (Zdroj: Freepik/chandlervid85)

Ak vás navštívi nepríjemná chrípka či prechladnutie, určite vám záleží na tom, aby ste boli čím skôr fit. Aj keď sa traduje, že najlepším pomocníkom v tejto situácii je pocitivý domáci silný vývar, odporúčame vám vyskúšať túto cesnakovú polievku. Zaručene vás postaví na nohy! Nielenže dokáže perfektne zasýtiť, ale je aj plná prírodných látok na podporu boja proti chorobám, ktoré sú obsiahnuté v cesnaku.

Potrebujeme

  • 100 g slaniny
  • 1 veľkú cibuľu
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 liter vývaru (alebo vody)
  • 1 PL sušeného majoránu
  • trošku mletej rasce
  • ľubovoľný syr (typu eidam, gouda…)
  • čerstvú petržlenovú vňaťku
  • soľ a čierne korenie

Postup

  1. Pokrájajte slaninu na tenké pásiky a začnite ju v hrnci opekať. Keď pustí tuk, pridajte na malé kocky pokrájanú cibuľu a spoločne dozlatista restujte. Ak by sa cibuľka pripekala kvôli nedostatku tuku, pridajte kúsok masla.
  2. Medzi tým si pripravte cesnak. Očistite ho, polovicu z neho pokrájajte na tenké plátky a na posledných pár sekúnd ho pridajte do hrnca k cibuli a slanine.
  3. Následne to celé zalejte vývarom alebo vodou.
  4. Do hrnca pridajte na menšie kocky nakrájané zemiaky.
  5. Dochuťte soľou, rascou, majoránom a korením. Polievku povarte asi 15 minút do doby, kým sa uvaria zemiaky.
  6. Do hotovej polievky prelisujte zvyšný cesnak, dochuťte ju a môžete servírovať.
  7. Podávajte ju horúcu s poriadnou dávkou strúhaného syra, čerstvou posekanou petržlenovou vňaťkou, prípadne s opečenými chlebovými krutónmi.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame