Máte chuť na šťavnaté cestoviny s kuracím mäsom? Tento recept je presne to, čo hľadáte. Jeho príprava nie je vôbec zložitá a navyše si vystačíte len s jedným hrncom. Uvidíte, že všetky taniere zostanú prázdne.
Potrebujeme
- 1 kg kuracieho mäsa bez kosti
- 200 gramov cestovín
- 4 paradajky
- 1 väčšiu cibuľu
- 6 strúčikov cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 250 ml bieleho suchého vína
- 4 PL paradajkového pretlaku
- 1 bobkový list
- soľ a korenie podľa chuti
- koriander alebo petržlenovú vňať (voliteľné)
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Nakrájate tiež paradajky a cibuľu.
- Do väčšieho hrnca pridajte paradajky spolu s cibuľou, olivovým olejom a bobkovým listom. Premiešajte, zakryte pokrievkou a varte na nižšej teplote približne 10 minút. Občas zamiešajte.
- Pridajte kúsky kuracieho mäsa, biele víno, nasekaný cesnak, paradajkový pretlak, soľ a korenie. Pomiešajte, zakryte pokrievkou a varte asi 45 minút.
- Vyberte bobkový list a vložte cestoviny. Podľa chuti ešte dosoľte a varte na miernej teplote zhruba 10 až 12 minút, kým sa cestoviny neuvaria.
- Na záver posypte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou a premiešajte.
- Stiahnite z ohňa. Cestoviny s kuracím mäsom je najlepšie podávať hneď po uvarení.
Zdieľať na