Zo šošovice u nás doma veľmi radi varíme. Nielen, že ide o mimoriadne variabilnú surovinu, je aj nízkotučná a preto vhodná do akejkoľvek diétnej stravy.
Postup
- 1 balík šošovice
- 1 cibuľa
- 3 mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g údeného karé
- 4 zemiaky
- nové celé korenie
- bobkový list
- celé korenie
- 1,5 dcl mlieka
- 2 PL múky
- 1 rastlinná smotana
Postup
Balík šošovice namočíme na noc do hrnca s vodou.
Cibuľku nasekáme na drobno. Osmažíme na troche olivového oleja.
Keď bude cibuľa opražená do zlatista, pridáme nakrájanú mrkvu. Restujeme asi 5 minút.
Do hrnca pridáme cesnak, ktorý sme si nakrájali nadrobno. Restujeme asi minútu a pridáme nakrájané údené karé.
Na rad prichádza šošovica. Pomiešame a zalejeme vodou. Do hrnca tiež pridáme celé čierne korenie, ideálne do nádobky na sypaný čaj. Pridáme tiež nové celé korenie, bobkový list a osolíme.
Pridáme nakrájané zemiaky ešte a varíme, kým nie je šošovica mäkká. Pred koncom pridáme múku rozrobenú v mlieku a v smotane na varenie. Počkáme, kým polievka zovrie, premiešame a odstavíme. Dobrú chuť!