FOTORECEPT Famózne kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom

Kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom, Fotorecept

Kačka, vykúpaná v pomarančovej šťave, podávaná so sezónnou zeleninou, je lahôdka, ktorú neodmietne žiadny gurmán ani fanúšik zdravej stravy (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Po štíhlom lete prišla tučná jeseň a zo všetkých strán nás pokúša legendárne kombo – kačka, lokša, kapusta. Existujú však ďalšie dobré recepty na delikátne kačacie mäso. A to bez rizika, že utrpí naše sebavedomie.

Kačka vykúpaná v pomarančovej šťave, podávaná so sezónnou zeleninou je lahôdka, ktorú neodmietne gurmán ani fanúšik zdravej stravy.

Potrebujeme:

  • 1 ks kačacích pŕs
  • 1 zelenú papriku
  • 1/2 malej tekvice
  • 1 hlávku cesnaku
  • 1 pomaranč
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • 1 lyžičku medu
  • 1 čili papričku
  • čerstvý zázvor
  • čerstvý alebo sušený koriander
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • olivový olej

Postup:

Kačacie prsia stiahneme z kože, umyjeme a vysušíme. Do misky vytlačíme šťavu z pomaranča, pridáme sójovú omáčku, med, lyžicu oleja a vymiešame. Pridáme nasekanú čili papričku a koriander, kúsok postrúhaného zázvoru, korenie a opäť premiešame. Mäso vložíme do marinády, poobraciame, aby bol pokrytý každý kúsok, prikryjeme pokrievkou a dáme na noc do chladničky.

Kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Zatiaľ pripravíme zeleninu. Tekvicu umyjeme, nakrájame, potrieme olejom, korením, soľou a dáme do zapekacej misy s papierom na pečenie. Cesnak rozoberieme na strúčiky, očistíme a pridáme k tekvici. Zeleninu dáme piecť približne na 20 minút pri teplote 200 °C.

Kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom, Fotorecept, Nakrájaná tekvica v miske
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Rozpálime panvicu, pridáme trocha oleja a prsia sprudka opečieme z oboch strán. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme zvyšnou marinádou, zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni 10 minút. Hotové prsia vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.

Kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom, Fotorecept, Kačacie prsia na panvici
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Upečenú zeleninu nakrájame na väčšie kusy, dáme do panvice s výpekom z kačky, pridáme nakrájanú papriku a restujeme. Len toľko, aby sa paprika zohriala a zelenina nasiakla chute z výpeku.

Kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom, Fotorecept, Smažená zelenina na panvici
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Kačacie prsia nakrájame na plátky, preložíme na tanier a podávame s teplým tekvicovým šalátom, dozdobeným čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Recept na dnes: Krémové tekvicové maslo – je viac ako nátierka, tu všade ho použijete
Kačacie prsia v pomarančovej marináde s teplým tekvicovým šalátom, Fotorecept, Kačacie prsia so zeleninou na tanieri
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame