Recept na dnes: Krémové tekvicové maslo – je viac ako nátierka, tu všade ho použijete

tekvicové maslo v pohári

Domáce tekvicové maslo môžete použiť aj ako jesenný darček (Zdroj: Freepik/rawpixel.com)

Krémové tekvicové maslo sa stane vaším absolútnym základom jesenného varenia. Je chutné, je jemné a je všestranne použiteľné. Vďaka sladkej chuti sa dá natierať na pečivo, ale aj na sušienky alebo ho môžete použiť na ozdobenie waflí či bieleho jogurtu. Možností je veľa, to ako vám najviac bude chutiť necháme na vás. Toto maslo je však viac ako len nátierka, vyskúšajte a budete milo prekvapení.

Potrebujeme

  • 425 g hustého tekvicového pyré
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ⅓ šálky jablkového nápoja cider
  • ¼ šálky krupicového cukru
  • ¼ šálky javorového sirupu alebo medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • ¾ ČL korenia pumpkin spice
  • ½ ČL mletej škorice
  • ¼ ČL soli
  • ⅛ ČL mletého klinčeka

Postup

  1. Hotové uvarené a rozmixované tekvicové pyré dáme do hrnca spolu s trstinovým cukrom, krupicovým cukrom, javorovým sirupom, citrónovou šťavou, všetkými koreninami a soľou.
  2. Zahrievame, aby sa všetky suroviny rozpustili a keď sa zmes začne variť, znížime teplotu a zakryjeme pokrievkou. Občasne premiešame a varíme do zhustnutia asi 20 až 25 minút.
  3. Potom zoberieme zo sporáka a necháme kompletne vychladnúť.
  4. Studené, krémové tekvicové maslo vložíme do uzatvárateľných nádob a skladujeme v chladničke. Vydrží dva týždne.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Momontimeout.com
Odporúčame