Túto pochúťku milujú malý aj veľký! Jej obdoby sa v každej krajine menia, no originál je len jeden. To najlepšie čevapčiči si môžete pripraviť s nami podľa originálneho receptu na túto dobrotu. Recept je jednoduchý, rýchly a lacný, takže ho určite vyskúšajte!
Potrebujete
- 500 g mletého mäsa (originál vyžaduje jahňacie, môžete však použiť bravčové, hovädzie, alebo ich mix)
- 1 čl mletej sladkej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 väčšiu cibuľu
- čierne korenie a soľ
- 1 menšiu lyžičku majoránu.
Postup
- Cibuľu nakrájame veľmi nadrobno. Zmiešame ju vo väčšej nádobe s mäsom.
- Pridáme rozdrvený cesnak, sladkú papriku, čierne korenie, soľ, majoránku, prípadne pálivú papriku.
- Všetko dôkladne premiešajte, aby sa použité ingrediencie poriadne zmiešali.
- Zmes nechajte asi hodinu odležať v chladničke.
- Potom z nej vytvarujte malé valčeky.
- Môžete ich za stáleho otáčania piecť na grile alebo smažiť na panvici. Mäso by na povrchu malo byť opečené, ale vo vnútri krásne ružové, nie však surové.
- Servírujte s plnotučnou horčicou a jemne nakrájanou cibuľou.
- Ako príloha sa skvelo hodia zemiaky alebo čerstvé pečivo či chlieb.
Zdieľať na