Čučoriedková polievka. Fialové hody v nevídanom štýle. Fialové zuby, fialové prsty a pri troche nepozornosti, fialová svieti aj na tričku. Niet pochýb, že čučoriedková sezóna vrcholí. Obľúbené lesné ovocie zabralo miesto v kuchyni a gazdinky vo veľkom varia džemy, zavárajú a vypekajú skvelé koláče. Zdravé lesné ovocie má v našich končinách nejedného fanúšika. Tí najväčší neustále pátrajú po nových spôsoboch, ako naložiť s čučoriedkami. Ak ste jedným z nich, vyskúšajte neobvyklý recept s čučoriedkami, ktorý vás presvedčí, že sladké bobuľky nie sú dobré iba do koláča.
Budeme potrebovať
- 1 veľkú cviklu
- 1 hrnček čerstvých čučoriedok
- 2 hrnčeky pomarančovej šťavy
- 1 hrnček vody
- 1 citrón
- kardamon
- mletú škoricu
- soľ
- med
- kyslú smotanu
Postup
- Cviklu očistíme, nakrájame na kocky a dáme do vyššieho hrnca. Pridáme čučoriedky,
zalejeme pomarančovou šťavou, vodou a varíme domäkka. - Keď je cvikla uvarená, hrniec odstavíme a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom
dohladka. - Polievku už len ochutíme citrónovou šťavou, štipkou kardamonu, štipkou škorice a soľ s
medom pridáme podľa uváženia. - Čučoriedkovú polievku servírujeme teplú, či studenú, s lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť!
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdieľať na