Chýba vám inšpirácia na jednoduchý, no chutný obed? Pripravili sme si pre vás tento skvelý recept na kuracie mäso so zeleninou a fazuľou, ktoré sa dusí v rúre. Potrebujete naň len niekoľko surovín a väčšinu z nich máte určite doma. Je na vás, či budete mäso podávať s ryžou, cestovinami, haluškami alebo so zemiakmi.
Potrebujeme
recept je na štyri porcie
- 2 ČL rastlinného alebo olivového oleja
- 1 menšia cibuľa
- 1 stonka zeleru
- ½ žltej hrubostennej papriky
- ½ červenej hrubostennej papriky (ak chcete, použite iba jednu celú papriku podľa vášho výberu)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL mletej sladkej papriky
- 200 g lúpaných krájaných paradajok z konzervy
- 75 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 1 konzervu bielej maslovej fazule
- 4 kuracie stehná bez kosti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
Zohrejte rúru na 180 °C. Fazuľu zlejte z nálevu a nechajte v sitku odkvapkať. Cibuľu nakrájajte na drobno. Zeler a papriku pokrájajte na menšie kúsky.

Na panvici rozohrejte olej. Pridajte cibuľu, zeler a papriku a opekajte 5 minút. Ochuťte pretlačeným cesnakom a mletou paprikou a všetko nechajte ešte 3 minúty na nižšom stupni prehriať.
Do opečenej zmesi vmiešajte paradajky a fazuľu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Nechajte zovrieť.

Zeleninovú zmes prelejte do zapekacej misy, vložte do nej osolené a okorenené kuracie stehná a prikryte ju vekom alebo alobalom. Mäso nechajte v rúre 45 minút, kým sa nepodusí do mäkka.
Mäso môžete pred servírovaním nakrájať na menšie kúsky. Podávajte s obľúbenou prílohou.
Zdieľať na