Recept na dnes: Dusené kuracie mäso so zeleninou je rýchly a sýty obed, ktorý nezaťaží vašu peňaženku

Príprava mäsa so zeleninou a fazuľou je rýchla a jednoduchá (Zdroj: Freepik/freepik)

Chýba vám inšpirácia na jednoduchý, no chutný obed? Pripravili sme si pre vás tento skvelý recept na kuracie mäso so zeleninou a fazuľou, ktoré sa dusí v rúre. Potrebujete naň len niekoľko surovín a väčšinu z nich máte určite doma. Je na vás, či budete mäso podávať s ryžou, cestovinami, haluškami alebo so zemiakmi.

Potrebujeme

recept je na štyri porcie

  • 2 ČL rastlinného alebo olivového oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 stonka zeleru
  • ½ žltej hrubostennej papriky
  • ½ červenej hrubostennej papriky (ak chcete, použite iba jednu celú papriku podľa vášho výberu)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • 200 g lúpaných krájaných paradajok z konzervy
  • 75 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 konzervu bielej maslovej fazule
  • 4 kuracie stehná bez kosti
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Zohrejte rúru na 180 °C. Fazuľu zlejte z nálevu a nechajte v sitku odkvapkať. Cibuľu nakrájajte na drobno. Zeler a papriku pokrájajte na menšie kúsky.

Zeleninu nakrájajte na menšie kúsky (Zdroj: freepik/estudiosomh)

Na panvici rozohrejte olej. Pridajte cibuľu, zeler a papriku a opekajte 5 minút. Ochuťte pretlačeným cesnakom a mletou paprikou a všetko nechajte ešte 3 minúty na nižšom stupni prehriať.

Do opečenej zmesi vmiešajte paradajky a fazuľu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Nechajte zovrieť.

Pridajte paradajky a fazuľu (Zdroj: Freepik/valeria_aksanova)

Zeleninovú zmes prelejte do zapekacej misy, vložte do nej osolené a okorenené kuracie stehná a prikryte ju vekom alebo alobalom. Mäso nechajte v rúre 45 minút, kým sa nepodusí do mäkka.

Mäso môžete pred servírovaním nakrájať na menšie kúsky. Podávajte s obľúbenou prílohou.


Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk, bbcgoodfood.com
Odporúčame