Frgál je tradičný kysnutý koláč z Moravy. U nás sa s ním môžete stretnúť na rôznych trhoch a jarmokoch. Pripomína taký veľký moravský koláč. Ide o vynikajúci a šťavnatý dezert, ktorý má viac plnky ako cesta. Pokiaľ ste frgál ešte neochutnali, upečte si ho doma. Náš dnešný recept pochádza originál z Čiech, kde podľa neho koláčik pripravujú už celé generácie. Skúste ho aj vy.
Potrebujeme (dva menšie frgály):
– 120 g polohrubej múky
– 120 g hladkej múky
– 2 väčšie vaječné žĺtky
– 150 ml vlažného mlieka
– ½ z kocky droždia
– čučoriedkový kompót bez šťavy alebo čučoriedkový džem
– 1 ČL vanilkovej esencie
– 30 g masla
– štipku soli
Plnka:
– 400 g mäkkého tvarohu
– 1 PL masla
– vanilkový cukor
Posýpka:
– hrubú múku
– kryštálový cukor
– maslo
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pripravte si ovocný koláč s mascarpone: Slinky potečú malým i veľkým
Postup:




Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pudingový koláč z lístkového cesta s ovocím: Skvele vyzerá i chutí




Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Ovocný koláč zo špaldovej múky: Zdravo, rýchlo a hlavne chutne


Aké chutné koláčiky si z čučoriedok pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na