Chutný dezert podobný ŠIŠKÁM musíte ochutnať: Pripravte si Funnel cake s nami

Túto sladkú maškrtu si zamilujete (Zdroj: Freepik/gannusia)

Tento zvláštny dezert, pre ktorý neexistuje slovenský ekvivalent, si zamilujete. Podmaní si nielen milovníkov poctivých domácich, olejom presiaknutých, šišiek, ale aj tých, ktorým chutí španielska pochutina Churros. Funnel cake je niečo medzi a v krajinách po celej Amerike ho servírujú najmä posypaný práškovým či škoricovým cukrom. Za nás rozhodne odporúčame doladenie chutí ovocím, čokoládou alebo šľahačkou. Príprava je jednoduchá a tento chutný dezert zvládnete vyčarovať za pár minút.

Potrebujete

  • 370 ml plnotučného mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 1/2 ČL soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový alebo škoricový cukor na posypanie, prípadne inú ľubovoľnú posýpku  

Postup

  1. Vo väčšej miske ručne prešľahajte mlieko s vajcami.
  2. Pridajte všetky sypké suroviny (odporúčame ich najskôr premiešať v osobitnej miske) a vymiešajte hladké cesto.
  3. Medzitým si rozohrejte dostatočné množstvo oleja vo vyššom hrnci. Nádoba by mala mať olej cca do polovice svojho objemu.
  4. Ak máte olej dostatočne rozpálený, opatrne doň krúživým pohybom vlievajte malé množstvo pripraveného cesta – podľa toho, koľko ho tam nalejete, budete mať veľké „prepletance“.
  5. Cesto vypražte dozlatista a vyberte deravou naberačkou. Prebytočný tuk nechajte krátko stiecť na papierovej utierke.
  6. Poprášte práškovým cukrom a servírujte ešte teplé.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame