Máte chuť na sladučký dezert, no trápia vás výčitky? Už nemusia! Doprajte si chutný koláčik, ktorý je plný bielkovín a nenájdete v ňom ani zrnko múky. Fantastická banánová roláda zachutí aj tým, ktorí si nestrážia líniu. Vyskúšajte si ho pripraviť, určite to neoľutujete…
Potrebujete
Cesto:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 4 PL kryštálového cukru
- 4 PL kakaa
Plnka:
- 250 g jemného tvarohu
- 2 PL gréckeho jogurtu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 PL práškového cukru
- 1 balenie želatíny/stužovača
- 2 banány
Postup
- Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180°C a vysteliete si plech (20×30 cm) papierom na pečenie.
- Pripravte si cestou – oddeľte si bielky a žĺtky. Bielky vyšľahajte so soľou na tuhý sneh.
- Do žĺtkov pridajte cukor a vyšľahajte ich do svetlej peny, následne zamiešajte aj kakao.
- Do hmoty zľahka vmiešajte bielkový sneh, cesto vylejte na plech a pečte cca 15 minút.
- Hotový korpus vyberte, oddeľte od papiera a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte plnku – zmiešajte tvaroh, jogurt a cukry do hladkej hmoty.
- Pridajte želatínu/stužovač a dajte na 20 minút do chladničky.
- Následne natrite korpus tvarohovým krémom, pridajte celé banány a roládu opatrne zrolujte pomocou papiera na pečenie.
- Zabaľte do alobalu a nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke stuhnúť. Pred servírovaním môžete dozdobiť čokoládou a orieškami.
Zdieľať na
Zdieľaní