Kuracie prsia väčšinou milujú dospelí aj deti. Dajú sa upraviť na desiatky spôsobov a chutia so všetkými prílohami. Občas však môže byť problém s tým, že sú príliš suché. My vám ponúkame dva recepty na šťavnaté kuracie mäsko, ktoré si určite zamilujete. Príprava je mimoriadne jednoduchá a rýchla, posúďte sami.
Prsia v alobale
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladkú mletú červenú papriku
- sušený cesnak
- sušenú cibuľu
- sušený rozmarín
- alobal
Postup:
- Kuracie prsia opláchneme a osušíme.
- Pripravíme si štvorec alobalu. Kuracie prsia položíme do stredu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou, cibuľou, cesnakom a rozmarínom.
- Z alobalu urobíme balíčky, dobre uzavrieme a uložíme na malý pekáč.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 30 minút.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou, alebo len so zeleninovým šalátom.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nápad na kuracie prsia: Pridajte bryndzu a budú sa rozpadávať na jazyku!
Kuracie prsia na pive
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- 2 cibule
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice medu
- 200 ml piva
- soľ, mleté čierne korenie
- drvené chilli
- olivový olej
Postup:
- Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme.
- V miske si zmiešame pivo, horčicu a med, pridáme trošku drveného chilli.
- Na rozpálenom oleji prsia sprudka opečieme z oboch strán. Odložíme bokom.
- K výpeku pridáme ešte lyžicu oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Prilejeme omáčku z piva a keď sa začne variť, pridáme do nej mäso. Krátko povaríme, kým je mäso mäkké.
- Podávame s ryžou alebo inou prílohou.
Zdieľať na