Recept na dnes: Šťavnaté kuracie prsia 2-krát inak – milovníci piva, máme niečo pre vás!

Pečené kuracie stehná, Jedlo, Varenie

Prinášame vám dva nové recepty do vašej kuchyne na šťavnaté kuracie prsia (Zdroj: GettyImages)

Kuracie prsia väčšinou milujú dospelí aj deti. Dajú sa upraviť na desiatky spôsobov a chutia so všetkými prílohami. Občas však môže byť problém s tým, že sú príliš suché. My vám ponúkame dva recepty na šťavnaté kuracie mäsko, ktoré si určite zamilujete. Príprava je mimoriadne jednoduchá a rýchla, posúďte sami.

Prsia v alobale

Potrebujeme:

  • kuracie prsia
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladkú mletú červenú papriku
  • sušený cesnak
  • sušenú cibuľu
  • sušený rozmarín
  • alobal

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchneme a osušíme.
  2. Pripravíme si štvorec alobalu. Kuracie prsia položíme do stredu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou, cibuľou, cesnakom a rozmarínom.
  3. Z alobalu urobíme balíčky, dobre uzavrieme a uložíme na malý pekáč.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 30 minút.
  5. Podávame s ľubovoľnou prílohou, alebo len so zeleninovým šalátom.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nápad na kuracie prsia: Pridajte bryndzu a budú sa rozpadávať na jazyku!


Kuracie prsia na pive

Potrebujeme:

  • kuracie prsia
  • 2 cibule
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • 200 ml piva
  • soľ, mleté čierne korenie
  • drvené chilli
  • olivový olej

Postup:

  1. Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme.
  2. V miske si zmiešame pivo, horčicu a med, pridáme trošku drveného chilli.
  3. Na rozpálenom oleji prsia sprudka opečieme z oboch strán. Odložíme bokom.
  4. K výpeku pridáme ešte lyžicu oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Prilejeme omáčku z piva a keď sa začne variť, pridáme do nej mäso. Krátko povaríme, kým je mäso mäkké.
  5. Podávame s ryžou alebo inou prílohou.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close