Sladká granola s chuťou mrkvového koláča je ideálnym spestrením bežných raňajok. Jednoduchý, vegánsky a prirodzene sladký recept poteší chuťové poháriky a nezaťaží organizmus prázdnymi kalóriami. Táto granola skutočne poteší každého, kto si chcel niekedy dopriať kúsok mrkvovej torty na raňajky, ale radšej sa tejto predstavy vzdal kvôli udržaniu si svojej hmotnosti.
Potrebujeme
- 2 šálky ovsených vločiek
- 1 šálku nastrúhanej mrkvy
- 1 šálku pekanových orechov
- 1 šálku vlašských orechov
- ½ šálky strúhaného kokosu
- ¼ šálky javorového sirupu
- ¼ šálky roztopeného kokosového oleja
- 1 ČL mletej škorice
- ½ ČL soli
- ¼ ČL mletého sušeného zázvoru
- štipku mletého muškátového orieška
- štipku mletého klinčeka
- ½ šálky sušených hrozienok alebo brusníc
Postup
Rúru predhrejeme na 180 ºC. Vo väčšej mise zmiešame ovsené vločky, nastrúhanú mrkvu, pekanové a vlašské orechy (môžu sa použiť celé, ale aj nasekané), kokosový olej, javorový sirup a všetky koreniny aj so soľou. Dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili.
Túto zmes rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 25 minút, v polovici času pečenia granolu na plechu premiešame a dopečieme.
Upečenú granolu necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame so sušenými hrozienkami alebo brusnicami a celú zmes nasypeme do uzatvárateľnej nádoby. Vydrží 2 týždne.
Zdieľať na