Recept na dnes: Horúca pomarančová čokoláda – aby sa nezrazila, neurobte túto chybu!

horúca pomarančová čokoláda v šálke s cukríkmi marshmallows

S kúskami cukríkov marshmallows na povrchu je čokoláda ešte lahodnejšia (Zdroj: Freepik/rawpixel.com)

Vianoce už klopú na dvere a ak si chcete oddýchnuť od zhonu a stresu, horúca pomarančová čokoláda vás príjemne naladí aj zahreje. Na jednu porciu budeme potrebovať mlieko, čokoládu, koreniny a hlavne kôru z bio pomaranča. Tá dodá tmavej čokoláde citrusovú chuť a neodolateľnú vôňu. Vyskúšajte si tento nápoj pripraviť s nami.

Potrebujeme

  • 1 a ½ šálky plnotučného mlieka
  • 50 g horkej čokolády posekanej na kúsky
  • kôru z 1 bio pomaranča
  • ½ ČL mletej škorice
  • 1 PL cukru
  • 1 PL kakaového prášku
  • 2 PL čerstvej pomarančovej šťavy

Postup

  1. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a pridáme do neho kôru z bio pomaranča. Privedieme k varu a odstavíme zo sporáka.
  2. Hrniec zakryjeme a necháme 10 až 15 minút odpočívať. Čím dlhšie necháme zakryté, tým intenzívnejšia bude pomarančová chuť.
  3. Potom zmes precedíme a pridáme kúsky čokolády, mletú škoricu, cukor a kakaový prášok. Dobre premiešame.
  4. Začneme zahrievať a miešame, aby sa čokoláda rozpustila. Potom pridáme pomarančovú šťavu a varíme 2 minúty na nízkom plameni. Šťavu nepridávame do mlieka ihneď, pretože mlieko by sa zrazilo.
  5. Horúcu pomarančovú čokoládu prelejeme do hrnčeka, poprášime kakaovým práškom a ozdobíme pomarančovou kôrou. Servírujeme horúce.
  6. Na vrch ešte môžeme pridať penové cukríky marshmallows.

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších

Zdroj: Plnielanu.sk, Chilitochoc.com
Odporúčame