Vianoce už klopú na dvere a ak si chcete oddýchnuť od zhonu a stresu, horúca pomarančová čokoláda vás príjemne naladí aj zahreje. Na jednu porciu budeme potrebovať mlieko, čokoládu, koreniny a hlavne kôru z bio pomaranča. Tá dodá tmavej čokoláde citrusovú chuť a neodolateľnú vôňu. Vyskúšajte si tento nápoj pripraviť s nami.
Potrebujeme
- 1 a ½ šálky plnotučného mlieka
- 50 g horkej čokolády posekanej na kúsky
- kôru z 1 bio pomaranča
- ½ ČL mletej škorice
- 1 PL cukru
- 1 PL kakaového prášku
- 2 PL čerstvej pomarančovej šťavy
Postup
- Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a pridáme do neho kôru z bio pomaranča. Privedieme k varu a odstavíme zo sporáka.
- Hrniec zakryjeme a necháme 10 až 15 minút odpočívať. Čím dlhšie necháme zakryté, tým intenzívnejšia bude pomarančová chuť.
- Potom zmes precedíme a pridáme kúsky čokolády, mletú škoricu, cukor a kakaový prášok. Dobre premiešame.
- Začneme zahrievať a miešame, aby sa čokoláda rozpustila. Potom pridáme pomarančovú šťavu a varíme 2 minúty na nízkom plameni. Šťavu nepridávame do mlieka ihneď, pretože mlieko by sa zrazilo.
- Horúcu pomarančovú čokoládu prelejeme do hrnčeka, poprášime kakaovým práškom a ozdobíme pomarančovou kôrou. Servírujeme horúce.
- Na vrch ešte môžeme pridať penové cukríky marshmallows.
Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších
Zdieľať na