Tradičné jedlo, ktoré by nemalo upadnúť do zabudnutia: Spomínate si na hrachovú kašu?

Fantastickú hrachovú kašu si pripravíte za pár minút (Zdroj: Freepik/freepik)

Pre mnohých evokuje hrachová kaša (alebo prívarok) spomienky na detstvo. Dni u babičky, ktorá s láskou chystala obed, vám už nevrátime, no recept na fantastickú hrachovú kašu vám ponúknuť môžeme. Skúste si ju pripraviť aj vy a týmto tradičným jedlom si spríjemnite chladné a sychravé jesenné dni.

Potrebujete

  • 500 g žltého sušeného hrachu
  • 1,5 litra vody
  • 2 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 cibuľu
  • 200 ml mlieka
  • 30 g hladkej múky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • opraženú slaninku, cibuľku alebo údenú šunku na dozdobenie

Postup

  1. Hrach dôkladne preberieme, odstránime pripadné nečistoty a poriadne ho premyjeme.
  2. Dáme ho do hrnca s vodou a necháme variť. Dochutíme soľou a korením.
  3. Varíme do zmäknutia asi 1 hodinu, po uvarení hrach dobre rozmixujeme.
  4. V mlieku rozmiešame hladkú múku, prilejeme k hrachu a prevaríme. 
  5. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti ešte dosolíme.
  6. Kašu podávame s opraženou cibuľkou, slaninkou alebo plátkom údenej šunky. Nezabudnite ani na dobrý (ideálne domáci) chlebík.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame