Gordon Ramsay je známy britský šéfkuchár, ktorý získal už niekoľko Michelinských hviezd. Vlastní niekoľko reštaurácií a je tvárou viacerých televíznych relácií o varení. Vytvoril množstvo receptov a o jeho schopnosti vytvárať aj jednoduché a chutné, nielen luxusné a náročné, recepty sa môžete presvedčiť sami. Vyskúšajte ako chutí hubová polievka slávneho kuchára, možno to bude tá najlahodnejšia, akú ste kedy jedli.
Potrebujeme
- 2 PL hladkej múky
- 250 g čerstvých húb nakrájaných na plátky
- 1 šálka nasekanej cibule
- 1 šálka hríbu smrekového
- 2 PL masla
- 1 ČL tymiánu
- 2 ČL nasekanej pažítky
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 mrkva nakrájaná na kocky
- 3 PL Crème Fraiche
- ½ šálky nasekaného stonkového zeleru
- 3 PL olivového oleja
- 500 ml zeleninového vývaru
- soľ a čierne mleté korenie
- 30 ml bieleho vína
- 10 g petržlenovej vňate
Postup
- Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľu a mrkvu a restujeme 2 až 3 minúty.
- Potom pridáme zeler a premiešame. Keď je zelenina zmäknutá, primiešame huby a varíme 2 až 3 minúty. Prilejeme zeleninový vývar, osolíme a okoreníme. Niekoľko minút povaríme.
- Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a dobre miešame. Prilejeme biele víno a pripravíme hustú omáčku.
- Omáčku vlejeme do mäkkej zeleniny, prilejeme Crème Fraiche a nakoniec primiešame pažítku a tymián. Hubová polievka slávneho kuchára Ramsayho sa servíruje posypaná petržlenovou vňaťou.
Zdieľať na