Recept na dnes: Hubová polievka slávneho kuchára – uvariť ju zvládne každý, vyskúšajte

hubová polievka slávneho kuchára servírovaná v tanieri

Prekvapí vás komplexná chuť a krémová konzistencia polievky (Zdroj: Freepik/freepik)

Gordon Ramsay je známy britský šéfkuchár, ktorý získal už niekoľko Michelinských hviezd. Vlastní niekoľko reštaurácií a je tvárou viacerých televíznych relácií o varení. Vytvoril množstvo receptov a o jeho schopnosti vytvárať aj jednoduché a chutné, nielen luxusné a náročné, recepty sa môžete presvedčiť sami. Vyskúšajte ako chutí hubová polievka slávneho kuchára, možno to bude tá najlahodnejšia, akú ste kedy jedli.

Potrebujeme

  • 2 PL hladkej múky
  • 250 g čerstvých húb nakrájaných na plátky
  • 1 šálka nasekanej cibule
  • 1 šálka hríbu smrekového
  • 2 PL masla
  • 1 ČL tymiánu
  • 2 ČL nasekanej pažítky
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva nakrájaná na kocky
  • 3 PL Crème Fraiche
  • ½ šálky nasekaného stonkového zeleru
  • 3 PL olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • soľ a čierne mleté korenie
  • 30 ml bieleho vína
  • 10 g petržlenovej vňate

Postup

  1. Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľu a mrkvu a restujeme 2 až 3 minúty.
  2. Potom pridáme zeler a premiešame. Keď je zelenina zmäknutá, primiešame huby a varíme 2 až 3 minúty. Prilejeme zeleninový vývar, osolíme a okoreníme. Niekoľko minút povaríme.
  3. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a dobre miešame. Prilejeme biele víno a pripravíme hustú omáčku.
  4. Omáčku vlejeme do mäkkej zeleniny, prilejeme Crème Fraiche a nakoniec primiešame pažítku a tymián. Hubová polievka slávneho kuchára Ramsayho sa servíruje posypaná petržlenovou vňaťou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Thefoodxp.com
Odporúčame