Recept na dnes: Nátierka z hrášku – prekvapí vás, aká lahodná je na opečenom toaste

svieža jarná nátierka z hrášku v miske

Hrášková nátierka sa môže stať aj súčasťou obeda, napríklad namiesto zemiakového pyré (Zdroj: Pixabay/laustkehlet)

Svieža, jarná nátierka z hrášku vás poteší jednoduchou prípravou, ale aj príjemnou chuťou. Ak použijete mätu bude prevládať sviežosť, ale pokojne môžete pridať aj bazalku alebo koriander. Nátierka sa dá použiť na opečený toastový chlieb, na čerstvé a chrumkavé pečivo, ale aj na pita chlieb či ako dip, ktorý si môžete nabrať na tortilla chipsy alebo slané krekry. Možností je veľa, môžete vyskúšať ktorúkoľvek.

Potrebujeme

  • 450 g rozmrazeného hrášku (môže byť aj čerstvý)
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • ½ ČL soli
  • štipka čierneho mletého korenia
  • ¼ šálky čerstvých mätových lístkov alebo petržlenovej vňate
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja

Postup

  1. Všetky suroviny, okrem olivového oleja, dáme do mixéra a 30 sekúnd mixujeme, pokým sa ingrediencie nerozsekajú na jemno. Zo stien nádoby hmotu stierame stierkou.
  2. Potom do mixéra prilejeme aj olivový olej a rozmixujeme na hladkú a jemnú hmotu.
  3. Nátierku preložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom, prípadne ozdobíme celým hráškom.
  4. V uzatvárateľnej nádobe nátierka z hrášku vydrží aj niekoľko dní. Skladujeme ju v chladničke a spotrebujeme do 3 až 5 dní.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Bowlofdelicious.com
Odporúčame