Upečte si tieto mini pizze a okrem skvelej chuti na nich odhalíte ešte jednu obrovskú výhodu. S malým kúskom sa nemusíte deliť s nikým, pretože každá jedna bude osobitá a originálna. Aké suroviny zvolíte na obloženie a dekorovanie je len vašou voľbou. Od klasických syrov, šampiňónov a šuniek či salám, až po kontroverzný ananás. Jednoducho, dajte si na ne čokoľvek, čo vám chutí.
Potrebujeme
- 1 a ½ šálky teplej vody
- 1 a ½ PL sušeného droždia
- ¾ ČL soli
- 1 PL olivového oleja
- 4 šálky hladkej múky
- paradajková omáčka alebo kečup
- strúhaný mozzarella syr
- plátky suchej salámy
- šunka nakrájaná na kocky
- nasekaná cibuľa
- plátky šampiňónov
- čerstvé alebo sušené bylinky
Postup
- Teplú vodu nalejeme do väčšej misy, poprášime droždím na povrchu a necháme stáť 5 minút alebo pokým sa droždie nerozpustí.
- Potom pridáme soľ, olivový olej, múku a dobre premiešame, až kým nevytvoríme kompaktné cesto. Preložíme ho na pomúčenú dosku a hnetieme asi 6 až 8 minút.
- Hotové cesto vložíme do olejom vymastenej misy. Zľahka prikryjeme utierkou a necháme 1 a ½ hodiny kysnúť na mieste bez prievanu.
- Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech na pečenie vymastíme a zľahka posypeme múkou.
- Vytvoríme v priemere 10 cm kruhy a položíme ich na plech.
- Mini pizze potrieme paradajkovou omáčkou alebo kečupom a obložíme obľúbenými surovinami. Môžeme ich kombinovať ľubovoľne.
- Pečieme pri 200 °C asi 15 až 20 minút, pokým nie je cesto chrumkavé a syr rozpustený a prepečený.
Zdieľať na