Recept na dnes: Pripravte si mini pizze – každej môžete dať inú obľúbenú príchuť

upečené mini pizze

Maličká pizza je skvelým pohostením aj pre návštevu (Zdroj: Freepik/freepik)

Upečte si tieto mini pizze a okrem skvelej chuti na nich odhalíte ešte jednu obrovskú výhodu. S malým kúskom sa nemusíte deliť s nikým, pretože každá jedna bude osobitá a originálna. Aké suroviny zvolíte na obloženie a dekorovanie je len vašou voľbou. Od klasických syrov, šampiňónov a šuniek či salám, až po kontroverzný ananás. Jednoducho, dajte si na ne čokoľvek, čo vám chutí.

Potrebujeme

  • 1 a ½ šálky teplej vody
  • 1 a ½ PL sušeného droždia
  • ¾ ČL soli
  • 1 PL olivového oleja
  • 4 šálky hladkej múky
  • paradajková omáčka alebo kečup
  • strúhaný mozzarella syr
  • plátky suchej salámy
  • šunka nakrájaná na kocky
  • nasekaná cibuľa
  • plátky šampiňónov
  • čerstvé alebo sušené bylinky

Postup

  1. Teplú vodu nalejeme do väčšej misy, poprášime droždím na povrchu a necháme stáť 5 minút alebo pokým sa droždie nerozpustí.
  2. Potom pridáme soľ, olivový olej, múku a dobre premiešame, až kým nevytvoríme kompaktné cesto. Preložíme ho na pomúčenú dosku a hnetieme asi 6 až 8 minút.
  3. Hotové cesto vložíme do olejom vymastenej misy. Zľahka prikryjeme utierkou a necháme 1 a ½ hodiny kysnúť na mieste bez prievanu.
  4. Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech na pečenie vymastíme a zľahka posypeme múkou.
  5. Vytvoríme v priemere 10 cm kruhy a položíme ich na plech.
  6. Mini pizze potrieme paradajkovou omáčkou alebo kečupom a obložíme obľúbenými surovinami. Môžeme ich kombinovať ľubovoľne.
  7. Pečieme pri 200 °C asi 15 až 20 minút, pokým nie je cesto chrumkavé a syr rozpustený a prepečený.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Cdkitchen.com
Odporúčame