Jemne pikantný korenený mrkvový šalát je perfektnou prílohou takmer ku všetkým jedlám, najmä ku grilovaným a opekaným mäsám alebo rybám. Nechajte sa zlákať zaujímavou chuťou zálievky inšpirovanou kórejskou kuchyňou. V chladničke vydrží až tri dni, ale bez povšimnutia ho v nej tak dlho sotva necháte, určite vám zachutí. Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Potrebujeme
- 450 g čerstvej a očistenej mrkvy
- 1 ČL soli
- 1 PL cukru
- 1 PL červeného vínneho octu
- 1 až 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 2 PL rastlinného oleja
- ½ stredne veľkej červenej cibule nakrájanej nadrobno
- 1 ČL podrvených koriandrových semienok
- ½ ČL mletej kajenskej papriky
Postup
- Mrkvu nastrúhame, ideálne na dlhšie kúsky alebo ju nakrájame na tenké rezančeky julienne.
- Na panvicu dáme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu, koriandrové semienka a kajenskú papriku. Restujeme na jemnom plameni asi 10 minút, kým cibuľa nezačne karamelizovať.
- V miske zmiešame soľ, cukor, červený vínny ocot a prelisovaný cesnak. Do zálievky vmiešame nastrúhanú mrkvu a cibuľu s koreninami.
- Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Korenený mrkvový šalát necháme v chladničke aspoň 2 až 3 hodiny odležať a podávame.
Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku
Zdieľať na