Milovníci kreviet si prídu na svoje: Pripravte si ich s netradičným pestom, tú chuť si zamilujete

Krevety sú v našich končinách pomerne obľúbenou surovinou (Zdroj: Freepik/ devmaryna)

Krevety sú v našich končinách pomerne obľúbenou prímorskou surovinou. Či si ich pripravujete samostatne na cesnaku, alebo ako sú neodmysliteľnou zložkou paelly, rizota a iných dobrôt, určite si na nich s obľubou pochutíte. Pripraviť ich (a správne dochutiť) môže byť občas náročné, ale ak sa inšpirujete naším receptom, určite to hravo zvládnete.

Potrebujeme

Na pesto

  • 60 g sušených paradajok
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 75 g syru pecorino
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pár vetvičiek bazalky (podľa chuti)
  • 150 ml olivového oleja + olej na zaliatie pesta

Na krevety

  • 20 ks očistených kreviet
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL oleja
  • 2 stonky rozmarínu
  • 4 stonky tymiánu
  • 8 PL pesta (ktoré ste si pripravili)
  • hrubozrnná soľ podľa chuti

Postup

  1. Začnite prípravou pesta – zalejte si sušené paradajky a nechajte ich 20 minút odstáť.
  2. Mandle si rozložte na plech s papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pražte ich asi 10 minút, potom ich nechajte dobre vychladnúť.
  3. Nastrúhajte si syr, pretlačte cesnak a umyje si lístky bazalky.
  4. Zlejte paradajky a pridajte ostatné pripravené ingrediencie, ktoré rozmixujte na jemnú kašu.
  5. Primiešajte olej a uskladnite v uzatvárateľných nádobkách zaliate olejom po okraj.
  6. Krevety sprudka opražte na rozohriatom oleji spolu s rozmarínom a tymiánom, asi 5 minút.
  7. Dochuťte soľou a podávajte s pestom a čerstvou bagetkou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame