Krevety sú v našich končinách pomerne obľúbenou prímorskou surovinou. Či si ich pripravujete samostatne na cesnaku, alebo ako sú neodmysliteľnou zložkou paelly, rizota a iných dobrôt, určite si na nich s obľubou pochutíte. Pripraviť ich (a správne dochutiť) môže byť občas náročné, ale ak sa inšpirujete naším receptom, určite to hravo zvládnete.
Potrebujeme
Na pesto
- 60 g sušených paradajok
- 50 g nasekaných mandlí
- 75 g syru pecorino
- 2 strúčiky cesnaku
- pár vetvičiek bazalky (podľa chuti)
- 150 ml olivového oleja + olej na zaliatie pesta
Na krevety
- 20 ks očistených kreviet
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 PL oleja
- 2 stonky rozmarínu
- 4 stonky tymiánu
- 8 PL pesta (ktoré ste si pripravili)
- hrubozrnná soľ podľa chuti
Postup
- Začnite prípravou pesta – zalejte si sušené paradajky a nechajte ich 20 minút odstáť.
- Mandle si rozložte na plech s papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pražte ich asi 10 minút, potom ich nechajte dobre vychladnúť.
- Nastrúhajte si syr, pretlačte cesnak a umyje si lístky bazalky.
- Zlejte paradajky a pridajte ostatné pripravené ingrediencie, ktoré rozmixujte na jemnú kašu.
- Primiešajte olej a uskladnite v uzatvárateľných nádobkách zaliate olejom po okraj.
- Krevety sprudka opražte na rozohriatom oleji spolu s rozmarínom a tymiánom, asi 5 minút.
- Dochuťte soľou a podávajte s pestom a čerstvou bagetkou.
Zdieľať na