Netradičná KOMBINÁCIA, ktorá chutí: Pripravte si jemné kuracie mäsko s orientálnou omáčkou

Pripravte si lahodnú krémovú omáčku s kuracím mäsom (Zdroj: Freepik/freepik)

Kuracie mäso je obľúbeným pilierom našich kuchýň. Ponúka takmer nevyčerpateľné možnosti prípravy – od varenia, dusenia, pečenia, až po vyprážanie. Ak už však máte dosť typických pokrmov, ktoré „točíte“ stále dookola, možno vás inšpirujeme dnešným receptom, ktorý v sebe nesie závan jemného orientu. Lahodná a krémová omáčka s kokosovým mliekom a jemnými arašidovými tónmi ulahodí aj tomu najväčšiemu labužníkovi.

Potrebujete

(na 4 porcie)

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 PL škrobu
  • 1 PL arašidového oleja
  • 1 PL prepusteného masla (ghee)
  • 2 menšie červené papriky
  • 1 menšiu cibuľku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • asi 2 cm kúsok zázvoru
  • 1 ks chilli papričky
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 400 ml kokosového mlieka v plechovke
  • 120 g jemného arašidového masla
  • 2 PL sójovej omáčky
  • šťavu z polovice limetky
  • 2 PL rybacej omáčky
  • soľ

Servírovanie

  • uvarenú ryžu alebo čínske rezance
  • arašidy
  • koriander alebo inú aromatickú bylinu podľa chuti
  • jarnú cibuľku
  • chilli vločky a limetku na dochutenie

Postup

  1. Mäso pokrájajte na rovnomerné menšie kúsky, ktoré obaľte v škrobe.
  2. Do väčšieho hrnca pridajte olej a prepustené maslo, nechajte ich rozpáliť a pridajte mäso, ktoré orestujte niekoľko minút z každej strany a následne ich vyberte na tanier.
  3. V tom istom hrnci osmažte najemno nakrájanú cibuľu a tenké prúžky papriky. Za občasného miešania ich opekajte do zmäknutia asi 10 minút a potom pridajte na krátku chvíľu plátky cesnaku a zázvoru, aby zmes prevoňali.
  4. Do zmesi pridajte vývar, kokosové mlieko a arašidové maslo. Dochuťte soľou a priveďte k varu.
  5. Do pripravenej omáčky vráťte opražené mäsko a nechajte aspoň 15 minút jemne prebublať, kým mäso nie je hotové a omáčka ľahko nezhustne.
  6. Po odstavení dochuťte sójovou a rybacou omáčkou, limetkou, prípadne soľou.
  7. Servírujte s ryžou alebo rezancami, pridajte nahrubo nasekané a na suchej panvici opražené arašidy, posypte nasekanou jarnou cibuľkou a bylinkami.
👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
RECEPT na dnes: Svieža veľkonočná BÁBOVKA s citrusmi – taká ŠŤAVNATÁ, že inú už piecť nebudete

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame