Spojenie malín a čokolády je overená kombinácia, ktorá v dezertoch funguje výnimočne dobre. Neodolateľné malinové brownies poteší chuťové poháriky každého člena domácnosti hustým a krémovým cestom. Zároveň, je to ideálny tip na nenáročný valentínsky dezert k šálke kávy.
Potrebujeme
- 200 g 70 % horkej čokolády
- 200 g masla
- 275 g kryštálového cukru
- 4 vajcia veľkosti M alebo 3 vajcia veľkosti L
- 150 g hladkej múky
- 50 g kakaového prášku
- 300 g čerstvých malín
- 150 g čokoládových kvapiek alebo malých dukátikov
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Papierom na pečenie vystelieme štvorcovú formu veľkosti 23 x 23 centimetrov.
- Horkú čokoládu, maslo a cukor rozpustíme v hrnci za stáleho miešania, aby sa čokoláda nepripálila. Získame jemnú a hladkú konzistenciu a hmotu prelejeme do misky. Necháme 10 minút chladnúť.
- Po jednom pridávame vajcia a vždy dobre premiešame. Potom pridáme múku, kakaový prášok a opäť dobre premiešame.
- Vmiešame 1/3 čerstvých umytých a osušených malín a opatrne premiešame. Vlejeme do formy na pečenie, na vrch nasypeme zvyšné maliny a aj čokoládové kvapky.
- Malinové brownies pečieme 30 až 35 minút v predhriatej rúre. Po upečení necháme kompletne vychladnúť vo forme a až potom krájame na štvorce.
Zdieľať na