Recept na dnes: Upečte si neodolateľné malinové brownies! Ideálny dezert nielen na valentínsky sviatok

Koláč malinové brownies

Malinové brownies je spojenie neodolateľných chutí (Zdroj: Unsplash/Ella Olsson)

Spojenie malín a čokolády je overená kombinácia, ktorá v dezertoch funguje výnimočne dobre. Neodolateľné malinové brownies poteší chuťové poháriky každého člena domácnosti hustým a krémovým cestom. Zároveň, je to ideálny tip na nenáročný valentínsky dezert k šálke kávy.

Potrebujeme

  • 200 g 70 % horkej čokolády
  • 200 g masla
  • 275 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia veľkosti M alebo 3 vajcia veľkosti L
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g kakaového prášku
  • 300 g čerstvých malín
  • 150 g čokoládových kvapiek alebo malých dukátikov

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Papierom na pečenie vystelieme štvorcovú formu veľkosti 23 x 23 centimetrov.
  2. Horkú čokoládu, maslo a cukor rozpustíme v hrnci za stáleho miešania, aby sa čokoláda nepripálila. Získame jemnú a hladkú konzistenciu a hmotu prelejeme do misky. Necháme 10 minút chladnúť.
  3. Po jednom pridávame vajcia a vždy dobre premiešame. Potom pridáme múku, kakaový prášok a opäť dobre premiešame.
  4. Vmiešame 1/3 čerstvých umytých a osušených malín a opatrne premiešame. Vlejeme do formy na pečenie, na vrch nasypeme zvyšné maliny a aj čokoládové kvapky.
  5. Malinové brownies pečieme 30 až 35 minút v predhriatej rúre. Po upečení necháme kompletne vychladnúť vo forme a až potom krájame na štvorce.

Zvyknete na sviatok svätého Valentína pripravovať špeciálny dezert?

Zdroj: plnielanu.sk, janespatisserie.com
Odporúčame