Otočiť, olízať a mňam! Kto by nemal rád sladké Oreo? To domáce je však oveľa, oveľa lepšie ako to kupované. Viete, čo doň dávate a má navyše bohatú a zdravú plnku. Milujú ho deti aj dospelí a jeho príprava je úplne jednoduchá.
Potrebujeme:
Na cesto:
- 200 g špaldovej hladke múky
- 1/2 ČL soli
- 55 g holandského kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- 150 g masla
- 80 g trstinového cukru
- 1 vajce
Na plnku:
- 50 g masla izbovej teploty
- 150 g jemného tvarohu
- 3 ČL vanilky
- 100 g sušeného mlieka

Postup:
Začneme pracovať na ceste a v miske si zmiešame všetky suroviny okrem masla s cukrom. Tieto dve prísady vymiešame v druhej miske spolu. Nakoniec pripravené zmesi spojíme do jednej misky.

Rukou vymiesime cesto, až kým sa nebude odlepovať od stien misky. Následne z neho vytvoríme šúľok, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odpočívať na 2 hodiny.

Medzitým začneme pripravovať plnku, ktorá pozostáva z vymiešania všetkých ingrediencií. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme. Vykrajujeme rovnako veľké kolieska, ktoré následne pečieme v rúre pri 180 °C asi 13 minút. Necháme ich vychladnúť, naplníme krémom a hotovo. Lahodná maškrta je na svete!

Zdieľať na