Tortilly patria k obľúbeným pokrmom španielskej a arabskej kuchyne a už aj u nás si našli cestu na tanier. Nápadne sa ponášajú na tradičné zemiakové lokše, no v základe ide o jednoduché múčne placky, ku ktorým sa hodia chuťovo rozmanité plnky. Na tento recept som natrafila náhodou, pri potulkách svetom receptov na youtube.com a priam si pýtal vyskúšať ho. Možno sa našim receptom inšpirujete a spravíte si ho na večeru.
Budeme potrebovať (na 1 porciu):
- 1 tortillu
- 2 vajcia
- kečup
- soľ
- korenie
- plátok masla
- na plnku: šunku, salámu, syry, zeleninu (podľa chuti a domácich zásob)
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Hľadáte nový recept na kuracie mäso? Zapečte ho s tortillami, z tej chuti odpadnete!
Postup:
1. Vajcia vymiešame s troškou soli a korenia. Vlejeme na panvicu, na ktorej sme si nechali rozpustiť plátok masla.
2. Hneď prikryjeme tortillou a chvíľku opekáme. Vajíčková placka pekne priľne k tortille a bude sa dať ľahko otočiť.
3. Otočíme vajíčkovou časťou smerom nahor a potrieme kečupom.
4. V tejto časti prípravy môžeme použiť obľúbené ingrediencie – syry (aj viac druhov), šunku, salámu alebo slaninku.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tortilly plnené kuracím mäsom a avokádom: Lahôdka, ktorá si vás získa
5. Bohato obložíme zeleninou. Výborne sú lístky baby špenátu, kapusta s pórom (mladou cibuľkou), olivy, rukola, bazalka, konzervovaná kukurica, aj zavárané šampiňóny (teda kombinácie podobné ako na pizzu).
6. Tortillu zložíme. Ak sa otvára, pritlačíme ju obracačkou a prepichneme špáradlami.
7. Z oboch strán opečieme tak, aby tortilla chytila peknú, zlato-hnedú farbu.
8. Za pár minút máme na stole chutné, rýchle a mimoriadne sýte jedlo.