Recept na dnes: Lahodné pečené kurča? Máme pre vás skvelý tip na prípravu!

Prípravu zvládnete v jednej zapekacej mise, čo vám skráti čas strávený v kuchyni (Zdroj: Freepik/chandlervid85)

Pripraviť chutné pečené kurča zvládne každá gazdiná. Ak však s obľubou experimentujte s novými chuťami, máme pre vás skvelý tip na vylepšenie tejto klasiky každej domácnosti. Cibuľka mu dodá skvelú chuť, rozmarín rozvonia celý váš príbytok a vaše chuťové bunky budú tancovať jedna radosť.

Prípravu zvládnete v jednej zapekacej mise, čo vám skráti čas strávený v kuchyni. Uľahčite si varenie a doprajte svojej rodine mňamku, ktorú si budú pýtať stále!

Potrebujete (na 2 porcie)

  • 500 g kurčaťa alebo kuracie štvrte
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 PL roztlačeného cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL oleja
  • kúsok masla
  • 4 stredné cibule
  • 1 PL medu
  • 1-2 vetvičky rozmarínu
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. V menšej miske si pripravte marinádu. Zmiešajte mletú papriku, cesnakovú pastu a citrónovú šťavu. Ak obľubujete exotické chute, môžete pridať kúsok zázvoru.
  2. Zmesou potrite pripravené umyté mäso a nechajte ho aspoň 10 minút odležať.
  3. Počas čakania si pripravte ostatné ingrediencie. Rozohrejte si olej s maslom. Neskôr naň pridáte namarinované mäso.
  4. Na panvici z oboch strán prudko opečte časti kurčaťa (cca 2 minútky z každej strany).
  5. Mäso vyberte, do výpeku pridajte nakrájanú cibuľu, rozmarín a soľ. Zmes nalejte do menšieho pekáčika alebo zapekacej misky, pridajte mäso, zakryte a vložte do rúry.
  6. Pečte aspoň 25 minút. V priebehu pečenia pridajte do výpeku med, následne ním občas prelejte kuriatko.
  7. Po upečení servírujte s ryžou, nezabudnite ani na lahodnú skaramelizovanú cibuľku.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame