Pripravte si s lahodný makovec: Táto delikatesa sa rozplýva na jazyku

Príprava je jednoduchá a postačí vám pár ingrediencii (Zdroj: Instagram/los_na_kole)

Pokiaľ ste milovníkom maku, určite už máte odskúšaný každý jeden tradičný recept – od štrúdle, cez koláč lenivej gazdinky až po buchty plnené sladučkou makovou plnkou. Ak však hľadáte niečo jednoduché, no odlišné od obohranej klasiky, vsaďte na túto lahôdku, ktorá vám zaručene učaruje.

Príprava je jednoduchá a postačí vám pár ingrediencii. Koláčik sa dá variovať na viac spôsobov – poliaty čokoládou alebo citrónovou polevou, či doplnení o krémové mascarpone so smotanou.

Potrebujeme

Cesto

  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 300 g mletého maku
  • 500 ml mlieka
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 300 g polohrubej múky

Plnka

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 čl vanilkového extraktu

Postup

  1. Rozohrejte si rúru na 180°C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. Pripravte si cesto. Zmiešajte kryštálový a vanilkový cukor s jogurtom.
  3. Do misky pridajte mletý mak zaliaty mliekom a zmiešajte.
  4. V inej miske si zmiešajte škrob, múku a prášok do pečiva. Sypkú zmes pridajte do mokrej a premiešajte do hladka.
  5. Cesto vylejte na pripravený plech a upečte v rozpálenej rúre. Pečte ho približne pol hodinu.
  6. Kým sa korpus pečie, pripravte si krém. Zmiešajte mascarpone s cukrom a šľahačkou.
  7. Vymixujte ich s mixérom na nízkych otáčkach na hustý krém.
  8. Pridajte ostatné ingrediencie a zľahka premiešajte. Ak by ste krém s citrónovou šťavou mixovali príliš dlho, mohol by sa zraziť.
  9. Vychladnuté cesto nakrájajte na kocky a ozdobte krémom podľa fantázie.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame