Vo Francúzsku sa môžete stretnúť s takzvanými crépes. Sú podobné palacinkám, ako ich poznáme my, ale predsa len sa v niečom odlišujú. Sú oveľa tenšie a nadýchanejšie. Prípravu zvládnete aj vy.
Potrebujeme
- 120 g múky
- 2 vajíčka
- 3 PL masla
- 250 ml mlieka
- 1 PL trstinového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 100 g pistácií
- 1 jemný tvaroh
- javorový sirup
- štipka soli
Postup
- Začneme vajíčkami. Žĺtky oddelíme od bielok a rozdelíme do dvoch misiek. K žĺtkom pridáme múku, mlieko, trstinový cukor a vymiešame v cesto. Na záver vareškou zapracujeme 80 g pistácii, ktoré sme si predtým nasekali na malé kúsky. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočívať.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Ten následne pomaly pridávame do žĺtkového cesta a opatrne zapracovávame.
- Na panvici si rozpustíme maslo. Pridáme malú naberačku cesta a upečieme tak, ako pri klasických palacinkách.
- Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a naplníme ním palacinku, ktorú potom preložíme na polovicu. Prelejeme javorovým sirupom a dozdobíme zvyškom nasekaných pistácii.