Recept na dnes: Francúzske palacinky s javorovým sirupom ohúria malých aj veľkých

Palacinky

Francúzske palacinky ulahodia milovníkom sladkého (Zdroj: unsplash.com/Slashio Photography)

Vo Francúzsku sa môžete stretnúť s takzvanými crépes. Sú podobné palacinkám, ako ich poznáme my, ale predsa len sa v niečom odlišujú. Sú oveľa tenšie a nadýchanejšie. Prípravu zvládnete aj vy.

Potrebujeme

  • 120 g múky
  • 2 vajíčka
  • 3 PL masla
  • 250 ml mlieka
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 100 g pistácií
  • 1 jemný tvaroh
  • javorový sirup
  • štipka soli

Postup

  1. Začneme vajíčkami. Žĺtky oddelíme od bielok a rozdelíme do dvoch misiek. K žĺtkom pridáme múku, mlieko, trstinový cukor a vymiešame v cesto. Na záver vareškou zapracujeme 80 g pistácii, ktoré sme si predtým nasekali na malé kúsky. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočívať.
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Ten následne pomaly pridávame do žĺtkového cesta a opatrne zapracovávame.
  3. Na panvici si rozpustíme maslo. Pridáme malú naberačku cesta a upečieme tak, ako pri klasických palacinkách.
  4. Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a naplníme ním palacinku, ktorú potom preložíme na polovicu. Prelejeme javorovým sirupom a dozdobíme zvyškom nasekaných pistácii.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame