Polievková sezóna je v plnom prúde. Obľúbené zeleninové alebo strukovinové alternatívy však môžu časom omrzieť. Ak aj vy hľadáte nejaký nový recept, ktorý bude nabitý vitamínmi a zároveň prinesie do vašej kuchyne nejaké iné chute, mám pre vás inšpiráciu. Potešia sa najmä milovníci exotiky na tanieri, pretože táto krémová polievka je lahodná a netradičná zároveň.
Potrebujeme
- 4 mrkvy (cca 500 gramov)
- 1 cibuľu (alebo šalotku)
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 lyžičku čerstvého nastrúhaného zázvoru
- štipku chilli prášku
- 1 lyžičku mletého kardamónu
- 1 lyžičku kurkumy
- 1 plechovku kokosového mlieka
- 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na masle si opražte najemno nakrájanú cibuľu. Náš tip: Skúste vymeniť cibuľu za šalotku.
- Do hrnca následne pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a chvíľu restujte.
- Zalejte vlažným vývarom, pridajte koreniny a nechajte variť.
- Varte až kým nezmäkne mrkva, následne polievku rozmixujte.
- Zmes dochuťte soľou a korením, pridajte trstinový cukor a priveďte k varu.
- Potom pridajte kokosové mlieko, nechajte prevrieť a polievku už nijak nezahusťujte.
- Servírujte s opečenou bagetkou, prípadne kúskami opečenej mrkvy.
Zdieľať na