Krémový mrkvový hummus musíte vyskúšať! Možno poznáte tradičnú verziu z cíceru, no sladkú chuť opečenej mrkvy v kombinácii so sezamovou pastou tahini si určite zamilujete tiež. Na prípravu nepotrebujete veľa surovín a hotový hummus si vychutnáte niekoľkými spôsobmi. S čerstvou zeleninou, s krekrami alebo pita chlebom to bude pochúťka, po ktorej si budete oblizovať prsty.
Potrebujeme
- 900 g očistenej a na menšie kúsky nakrájanej mrkvy
- 3 PL tahini pasty zo sezamových semienok
- 3 PL citrónovej šťavy
- 2 PL olivového oleja
- 4 tyčinky celej škorice
- ½ ČL morskej soli
- čerstvo pomleté čierne korenie
- prelisovaný cesnak na dochutenie
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 ºC. Na plech na pečenie rozotrieme 1 PL olivového oleja a rozložíme nakrájanú mrkvu. Pečieme 30 až 35 minút, kým nie je jemne hnedá na koncoch.
- Po upečení a vychladnutí dáme mrkvu, tahini pastu, citrónovú šťavu, 1 PL olivového oleja a morskú soľ do výkonného kuchynského mixéra (blendra).
- Mixujeme, až kým zmes nezíska hladkú a krémovú konzistenciu.
- Potom ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a citrónovou šťavou naviac. Do hotového hummusu pridáme mleté čierne korenie a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame.
- Nakoniec mrkvový hummus rozdelíme do menších uzatvárateľných nádob a na vrch každej položíme paličku škorice, aby jej chuť a vôňa prenikla do hummusu.
- Uzatvorené nádoby skladujeme v chladničke a servírujeme vychladnuté a bez tyčinky škorice.
Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších
Zdieľať na