Recept na dnes: Mrkvový hummus spestrí váš jedálniček, takto bude extra krémový!

mrkvový hummus v miske

Tento recept je plný chutí a bohatej krémovej konzistencie (Zdroj: Freepik/freepik)

Krémový mrkvový hummus musíte vyskúšať! Možno poznáte tradičnú verziu z cíceru, no sladkú chuť opečenej mrkvy v kombinácii so sezamovou pastou tahini si určite zamilujete tiež. Na prípravu nepotrebujete veľa surovín a hotový hummus si vychutnáte niekoľkými spôsobmi. S čerstvou zeleninou, s krekrami alebo pita chlebom to bude pochúťka, po ktorej si budete oblizovať prsty.

Potrebujeme

  • 900 g očistenej a na menšie kúsky nakrájanej mrkvy
  • 3 PL tahini pasty zo sezamových semienok
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL olivového oleja
  • 4 tyčinky celej škorice
  • ½ ČL morskej soli
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • prelisovaný cesnak na dochutenie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 ºC. Na plech na pečenie rozotrieme 1 PL olivového oleja a rozložíme nakrájanú mrkvu. Pečieme 30 až 35 minút, kým nie je jemne hnedá na koncoch.
  2. Po upečení a vychladnutí dáme mrkvu, tahini pastu, citrónovú šťavu, 1 PL olivového oleja a morskú soľ do výkonného kuchynského mixéra (blendra).
  3. Mixujeme, až kým zmes nezíska hladkú a krémovú konzistenciu.
  4. Potom ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a citrónovou šťavou naviac. Do hotového hummusu pridáme mleté čierne korenie a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame.
  5. Nakoniec mrkvový hummus rozdelíme do menších uzatvárateľných nádob a na vrch každej položíme paličku škorice, aby jej chuť a vôňa prenikla do hummusu.
  6. Uzatvorené nádoby skladujeme v chladničke a servírujeme vychladnuté a bez tyčinky škorice.

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších

Zdroj: Plnielanu.sk, Sunkissedkitchen.com
Odporúčame