Recept na dnes: Najjednoduchšia omáčka na cestoviny – potrebujete iba 4 suroviny

ravioli a najjednoduchšia omáčka na cestoviny

Kto má rád pikantné chute, môže si do omáčky pridať aj chilli papričku (Zdroj: Freepik/timolina)

Niekedy si v kuchyni chceme zjednodušiť prácu a netrápiť sa s komplikovanými receptmi. Presne v tomto prípade vždy skvele poslúži najjednoduchšia omáčka na cestoviny, ktorá sa dá použiť na ravioli, tortellini, ale aj na špagety či penne. Nezáleží na druhu a tvare cestovín, dôležitá je predsa chuť. Na tú budete potrebovať iba štyri suroviny. Neveríte, že to môže byť také jednoduché? Tak to vyskúšajte.

Potrebujeme

  • 2 kusy 400 g konzerv lúpaných a sekaných paradajok
  • 4 veľké strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
  • 1 zväzok čerstvej bazalky nasekanej na jemno
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Na väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom plátky cesnaku, až kým mierne nezozlátnu.
  2. Potom pridáme paradajky z konzerv a obsah trochu vypláchneme vodou, primiešame bazalku, osolíme a okoreníme. Varíme asi 30 až 35 minút na miernom ohni. Občas premiešame.
  3. Chceme, aby omáčka bola krémová a nie riedka. Snažíme sa preto paradajky rozmiešať a rozvariť na kašu.
  4. Najjednoduchšia omáčka na cestoviny sa hodí na ravioli, tortellini, ale aj na špagety alebo penne. Výber tvaru a druhu cestovín ponecháme na vás.
  5. Pri servírovaní môžeme omáčku ešte posypať nastrúhaným parmezánom.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Dontgobaconmyheart.co.uk
Odporúčame