Niekedy si v kuchyni chceme zjednodušiť prácu a netrápiť sa s komplikovanými receptmi. Presne v tomto prípade vždy skvele poslúži najjednoduchšia omáčka na cestoviny, ktorá sa dá použiť na ravioli, tortellini, ale aj na špagety či penne. Nezáleží na druhu a tvare cestovín, dôležitá je predsa chuť. Na tú budete potrebovať iba štyri suroviny. Neveríte, že to môže byť také jednoduché? Tak to vyskúšajte.
Potrebujeme
- 2 kusy 400 g konzerv lúpaných a sekaných paradajok
- 4 veľké strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
- 1 zväzok čerstvej bazalky nasekanej na jemno
- 2 PL olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Na väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom plátky cesnaku, až kým mierne nezozlátnu.
- Potom pridáme paradajky z konzerv a obsah trochu vypláchneme vodou, primiešame bazalku, osolíme a okoreníme. Varíme asi 30 až 35 minút na miernom ohni. Občas premiešame.
- Chceme, aby omáčka bola krémová a nie riedka. Snažíme sa preto paradajky rozmiešať a rozvariť na kašu.
- Najjednoduchšia omáčka na cestoviny sa hodí na ravioli, tortellini, ale aj na špagety alebo penne. Výber tvaru a druhu cestovín ponecháme na vás.
- Pri servírovaní môžeme omáčku ešte posypať nastrúhaným parmezánom.
Zdieľať na