Recept na dnes: Pripravte si túto nakladanú chuťovku, ktorá vás svojou chuťou dostane!

Odporúčame túto chuťovku servírovať napríklad v zeleninových šalátoch, na opečenej bagetke, ako súčasť kanapiek alebo len tak samú, k vínku (Zdroj: Freepik/jcstudio)

Reč je o nakladanej mozzarelle. Mysleli ste si, že nakladať sa dá len hermelín a encián? Pre milovníkov piva to je asi najlepšia alternatíva, no v prípade, že milujete skôr víno, k nemu sa skôr hodí mozzarella. Je to jemnejšia a viac vhodná alternatíva, ktorá vám zachutí. V prípade, že sa rozhodnete tento recept odskúšať, odporúčame použiť mini mozzarellky.

Nasiakne chuť a vône

Mozzarella je jemnejší syr, než napríklad spomínaný hermelín. Z toho dôvodu lepšie pohltí chute a vône všetkých surovín, s ktorými ju naložíte.

Proces nakladania je omnoho kratší, než pri hermelíne. Mozzarella dokáže potešiť svojou symfóniou chutí už po hodine odležania pri izbovej teplote.

Potrebujete:

  • Mini mozzarellu
  • Slnečnicové semienka
  • Bylinky podľa chuti (odporúčame napríklad bazalku, oregano, tymian či rozmarín…)
  • Chilli vločky
  • Cesnak
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie

Ako na to?

Mozzarellu premiestnite do väčšej misy. Slnečnicové semienka nasucho opražte na panvici, a po vychladnutí pridajte k mozzarelle.

(Zdroj: Freepik/timolina)

Do misy pridajte bylinky (jeden druh alebo kombináciu, nemáte čo pokaziť) a chilli vločky podľa chuti. Zľahka posoľte a okoreňte, pridajte pár lyžíc olivového oleja, aby sa koreniny mohli rozprestrieť po mozzarelle.

Do väčšieho zaváraninového pohára (pokojne môžete použiť aj viacero malých) vložte strúčiky cesnaku a trochu čerstvých byliniek.

(Zdroj: Freepik/jcomp)

Postupne prekladajte vrstvy – vrstva mozzarelly, byliniek, cesnaku… Až kým neminiete suroviny. Následnej to celé zalejte olivovým olejom až po okraj.

Tip: Aby ste z cesnaku a byliniek uvoľnili všetku chuť, môžete ich zľahka prekrájať.

Takto pripravené poháre dobre uzavrite a nechajte odpočívať pri izbovej teplote aspoň hodinu. Potom ich presuňte do chladničky, kde ich skladujte maximálne 5 dní.

(Zdroj: Freepik/gerasimovvvv)

Odporúčame túto chuťovku servírovať napríklad v zeleninových šalátoch, na opečenej bagetke, ako súčasť kanapiek alebo len tak samú, k vínku. Olej, v ktorom ste ju marinovali určite nevylievajte – využite ho napríklad do šalátov, ktorým dodá špeciálnu chuť!

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Recept na dnes: Osviežujúci nepečený dezert z čiernych ríbezlí bude hviezdou každej letnej oslavy!

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame