Nepečený dezert z čiernych ríbezlí poteší všetkých, ktorí obľubujú jemne trpké, ovocné chute. Pretože nevyžaduje prípravu v rúre, perfektne sa hodí na letné dni a vďaka jednoduchému postupu nezaberie veľa času. Jedine, že budete musieť počkať na stuhnutie. Ale bez neho si túto pochúťku nevychutnáte v najlepšej forme.
Potrebujeme
- 650 g čiernych ríbezlí + na ozdobenie
- 500 g kyslej smotany
- 400 g sušienok
- 150 g masla
- 250 g cukru
- 30 g želatíny
- 100 ml vody
- čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou rovnomerne naplníme okrúhlu tortovú formu a dáme ju do chladničky stuhnúť.
Do hrnca nasypeme ríbezle a cukor a rozmixujeme ponorným mixérom. Tekutinu privedieme k varu a stiahneme zo sporáka. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom pridáme kyslú smotanu.
Rozmiešame vodu a želatínu a necháme 5 minút napučať. Zahrejeme, kým sa rozpustí a dôkladne vmiešame do vychladnutej ríbezľovej zmesi. Nalejeme na sušienkový základ a uložíme na 4 až 6 hodín do chladničky, kompletne zatuhnúť.
Nakoniec dezert z čiernych ríbezlí vyberieme z formy a ozdobíme bobuľkami ovocia a lístkami mäty.
Zdieľať na