Recept na dnes: Osviežujúci nepečený dezert z čiernych ríbezlí bude hviezdou každej letnej oslavy!

nepečený dezert z čiernych ríbezlí

Počas horúcich dní dobre padne pripraviť nepečenú a sladkú lahôdku (Zdroj: Freepik/freepik)

Nepečený dezert z čiernych ríbezlí poteší všetkých, ktorí obľubujú jemne trpké, ovocné chute. Pretože nevyžaduje prípravu v rúre, perfektne sa hodí na letné dni a vďaka jednoduchému postupu nezaberie veľa času. Jedine, že budete musieť počkať na stuhnutie. Ale bez neho si túto pochúťku nevychutnáte v najlepšej forme.

Potrebujeme

  • 650 g čiernych ríbezlí + na ozdobenie
  • 500 g kyslej smotany
  • 400 g sušienok
  • 150 g masla
  • 250 g cukru
  • 30 g želatíny
  • 100 ml vody
  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou rovnomerne naplníme okrúhlu tortovú formu a dáme ju do chladničky stuhnúť.

sušienky
Sušienky na základ môžete použiť aj čokoládové alebo ovsené (Zdroj: Pexels/Karol D)

Do hrnca nasypeme ríbezle a cukor a rozmixujeme ponorným mixérom. Tekutinu privedieme k varu a stiahneme zo sporáka. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom pridáme kyslú smotanu.

čierne ríbezle
Ideálny letný dezert je svieži a plný ovocia (Zdroj: Unsplash/Joanna Stolowicz)

Rozmiešame vodu a želatínu a necháme 5 minút napučať. Zahrejeme, kým sa rozpustí a dôkladne vmiešame do vychladnutej ríbezľovej zmesi. Nalejeme na sušienkový základ a uložíme na 4 až 6 hodín do chladničky, kompletne zatuhnúť.

vyšľahaná ríbezľová plnka
Jemná plnka pošteklí chuťové poháriky (Zdroj: Unsplash/Atle Mo)

Nakoniec dezert z čiernych ríbezlí vyberieme z formy a ozdobíme bobuľkami ovocia a lístkami mäty.


Uprednostňujete v lete nepečené dezerty?

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk, bosskitchen.com
Odporúčame