Aj váš horúci letný deň môže spríjemniť svieži jahodový tart s citrónovým nádychom. S receptom, ktorý vám ponúkame, si bude prsty oblizovať celá rodina. Spojenie lahodných chutí totiž poteší každého milovníka sladkých dezertov, špeciálne tých, ktoré kombinujú krehké cesto, krémovú náplň a ozdobu z čerstvého ovocia.
Ak si chcete koláč pripraviť vopred, upečené cesto vydrží nenaplnené aspoň 3 dni. Potom ho môžete naplniť krémom, ozdobiť a podávať, aby ste dosiahli, čo najchrumkavejší výsledok. Po prvom ochutnaní, tento tart určite budete chcieť ešte zopakovať.
Potrebujeme
- 1 a ⅓ šálky hladkej múky
- ¼ šálky jemného kryštálového cukru
- ½ ČL soli
- 10 PL rozpusteného masla
Krémová náplň
- ½ šálky smotany na šľahanie
- 250 g nátierky typu cream cheese
- ½ šálky jemného kryštálového cukru
- šťavu a kôru z jedného citróna
- 1 ČL vanilkového extraktu
Ozdoba na svieži jahodový tart
- 700 g jahôd očistených a nakrájaných na plátky
- 3 PL jahodového džemu
Postup
Najskôr si pripravíme cesto. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor a soľ. Prilejeme rozpustené maslo a vymiešame krehké cesto. Rozvaľkáme ho a vystelieme ním okrúhlu formu s vyberateľným dnom. Pečieme 25 až 30 minút pri teplote 180 ºC.

Krémovú plnku pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie a primiešame do nej nátierku cream cheese a cukor. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, kôru, vanilkový extrakt a dôkladne premiešame. Natrieme na upečené a vychladené cesto.

Naplnený tart ozdobíme na plátky nakrájanými jahodami. Postupujeme po obvode kruhu, až kým nepokryjeme celý koláč. V mikrovlnnej rúre alebo na sporáku zohrejeme 3 PL jahodového džemu a potrieme ním plátky jahôd. Tart necháme pred podávaním aspoň 2 hodiny v chladničke.

Zdieľať na
Zdieľaní