Recept na dnes: Neobyčajné PALACINKY ako od šéfkuchára – za skvelou chuťou sa skrýva jedna surovina

neobyčajné palacinky s ricottou v tvare srdca na tanieri

Palacinky dokážu vytvoriť príjemnú atmosféru pri stole (Zdroj: Freepik/freepik)

Nie sú to hocijaké palacinky, ale neobyčajné palacinky, ktoré sa rozplývajú v ústach už po prvom súste. Hebké a nadýchané cesto obsahuje špeciálnu surovinu, ktorou je ricotta a neodporúčame ju nahrádzať ničím iným. Konzistencia cesta totiž už nebude taká, ako vyžaduje recept. Jedlo dokáže privodiť tie najlepšie pocity a pripomenúť tie najkrajšie spomienky. Napríklad vás vo fantázii zoberie na slnkom zaliatu dovolenku pri talianskom pobreží, kde v ovzduší cítiť sviežosť citrónov skombinovanú s jemnosťou ricotty. Presne tak sa budete cítiť, keď túto sladkú dobrotu ochutnáte.

Potrebujeme

  • 250 g ricotty
  • 2 vajcia
  • 125 ml mlieka
  • kôra z jedného citróna
  • 125 g hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 PL cukru
  • ½ ČL soli

Postup

  1. V stredne veľkej mise vymiešame ricottu, uistíme sa, že v nej nezostala extra voda.
  2. Primiešame vajcia, mlieko, citrónovú kôru do ricotty a metličkou prešľaháme, aby v zmesi nezostali hrudky.
  3. V menšej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor a soľ a suroviny premiešame spolu.
  4. Sypkú zmes vsypeme do tekutej a zamiešame vareškou alebo stierkou. Miešať prestaneme, keď už neuvidíme žiadnu suchú múku, pretože cestu neprekáža, keď má malé hrudky. Toto pomáha palacinkám, aby nezostali suché a tvrdé.
  5. Nahrejeme panvicu, rozpustíme ½ ČL masla a nalejeme trochu cesta, ako na menšiu palacinku. Z tohto cesta by ich malo vyjsť približne osem kúskov. Opekáme 3 minúty alebo pokým sa nezačnú formovať bublinky v ceste a nezačne tvrdnúť okraj.
  6. Potom palacinku otočíme a dopečieme. Pri každej novej vždy použijeme ½ ČL masla a opekáme. Neobyčajné palacinky sú hotové, posypeme ich cukrom a ozdobíme ovocím alebo šľahačkou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Recipesbycarina.com
Odporúčame