Recept na dnes: Chrumkavé kuracie krídelká v sladko-pikantnej marináde sú ako stvorené na grilovačku

kuracie krídelká

Recept na chutné kuracie krídelká, pochutná si celá rodina (Unsplash)

Grilované kuracie krídelká sú istota. Chutia všetkým, nemusia sa marinovať deň vopred a keď k nim pridáte správne ingrediencie, dokážu skutočne prekvapiť. Kombinácia medu a čili dodá krídelkám znamenitú chuť a s týmto receptom môžete začať grilovať hoci aj hneď.

Budete potrebovať:

  • kuracie krídla
  • sušenú cibuľu
  • mletú červenú papriku
  • mleté čili
  • olivový olej
  • med
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Kuracie krídelká dobre umyte, nechajte vysušiť na čistej utierke a pustite sa do marinády. Do misky dajte olivový olej, med a dobre vymiešajte. Pridajte sušenú cibuľu a koreniny podľa chuti. Ak očakávate deti, s čili to nepreháňajte. Aj štipka dodá krídelkám neobyčajný ráz. Pred tým ako položíte krídelká na gril, ubezpečte sa, že je dostatočne rozpálený a rošt potrite olejom aby sa naň neprilepili.

Základom úspešného grilovania je časté obracanie. Vďaka tomu bude jedlo šťavnaté a znížite riziko tvorby karcinogénov. Do mäsa počas grilovania nepichajte, pretože stráca vnútorný tuk a vy prídete o skvelú chuť. Preto na obracanie používajte kliešte, nie vidlicu. Mäso nespustite z očí a ak vám zostala nejaká marináda, pokojne ňou krídelká priebežne potierajte. Krídelká grilujeme približne 15 minút. To, či sú hotové vám prezradí zlatistá farba.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame