FOTORECEPT Hľadáte jednoduché, rýchle a chutné jedlo? Francúzske rezne stačí hodiť do rúry, výsledok vás ohromí!

Francúzske rezne z rúry

Francúzske rezne z rúry zachutia aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Aj vy máte chuť tráviť s príchodom jari čo najviac času vonku? Potom určite uvítate recepte na jedlo, ktoré pripravíte rýchlo, s minimom ingrediencií, a ktoré bude aj napriek tomu lahodné.

Francúzske rezne z rúry sú presne takou pochúťkou. Zamilujú si ich deti aj dospelí, a je úplne jedno, či ich pripravíte na sviatočný nedeľný obed alebo ako rýchlu večeru počas týždňa.

Potrebujeme:

  • bravčové alebo kuracie rezne
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 bielu cibuľu
  • strúhaný syr eidam
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Mohlo by vás zaujať: Tri famózne recepty na rezne, ktorými potešíte každého chlapa: Bude sa zalizovať ešte dávno po zjedení!


Postup:

Francúzske rezne z rúry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

1. Cibuľu si nakrájame na malé kocky.

Francúzske rezne z rúry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

2. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a poukladáme ich na suchý plech (nevytierame olejom ani maslom). Na rezne rozotrieme kyslú smotanu a na 15 minút vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C.

Francúzske rezne z rúry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

3. Medzitým na rozpálenom olivovom oleji osmažíme cibuľu dosklovita.

Francúzske rezne z rúry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

4. Rezne vyberieme z rúry a na každý plátok dáme osmaženú cibuľku. Pečieme ďalších 15 minút.

5. Nakoniec rezne posypeme strúhaným eidamom a necháme ešte zapiecť približne 8 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu.

Francúzske rezne z rúry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

6. Podávame s ryžou, mastenými zemiakmi či zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom podľa chuti.



Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame