Aj vy máte chuť tráviť s príchodom jari čo najviac času vonku? Potom určite uvítate recepte na jedlo, ktoré pripravíte rýchlo, s minimom ingrediencií, a ktoré bude aj napriek tomu lahodné.
Francúzske rezne z rúry sú presne takou pochúťkou. Zamilujú si ich deti aj dospelí, a je úplne jedno, či ich pripravíte na sviatočný nedeľný obed alebo ako rýchlu večeru počas týždňa.
Potrebujeme:
- bravčové alebo kuracie rezne
- 1 kyslú smotanu
- 1 červenú cibuľu
- 1 bielu cibuľu
- strúhaný syr eidam
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
Mohlo by vás zaujať: Tri famózne recepty na rezne, ktorými potešíte každého chlapa: Bude sa zalizovať ešte dávno po zjedení!
Postup:

1. Cibuľu si nakrájame na malé kocky.

2. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a poukladáme ich na suchý plech (nevytierame olejom ani maslom). Na rezne rozotrieme kyslú smotanu a na 15 minút vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C.

3. Medzitým na rozpálenom olivovom oleji osmažíme cibuľu dosklovita.

4. Rezne vyberieme z rúry a na každý plátok dáme osmaženú cibuľku. Pečieme ďalších 15 minút.
5. Nakoniec rezne posypeme strúhaným eidamom a necháme ešte zapiecť približne 8 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu.

6. Podávame s ryžou, mastenými zemiakmi či zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom podľa chuti.
Zdieľať na
Zdieľaní