Recept na dnes: Dozlatista opečené hráškové lievance zasýtia aj osviežia, vyskúšajte

Zelený hrášok

Zelený hrášok milujú malí aj veľkí (Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska)

Milujú ho deti aj dospelí. Zelený hrášok má jemne sladkú chuť a vysoký obsah živín, vlákniny a antioxidantov. Aj preto by mal byť súčasťou našej kuchyne, či už v podobe polievok, prívarkov alebo rôznych príloh. My vám tentokrát ponúkame recept na vynikajúce hráškové lievance, po ktorých sa určite doslova zapráši.

Ich príprava je jednoduchá a chutia naozaj famózne. Ich výhodou je, že dokážu zasýtiť a pritom sú svieže a ľahké. Môžete ich podávať len s kopčekom gréckeho jogurtu, jogurtovo-cesnakovým dressingom, listovým šalátom, alebo si k nim môžete urobiť zemiakovú kašu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Potrebujeme

  • 500 g zeleného hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
  • ½ šálky nízkotučného gréckeho jogurtu
  • 2 veľké vajcia
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
    ½ šálky celozrnnej alebo špaldovej múky
  • ¼ šálky rôznych byliniek (tymian, bazalka, petržlenová vňať, oregano)
  • 1 ČL hrubozrnnej soli
  • ½ ČL mletej rasce
  • ¼ ČL čierneho korenia
  • olivový olej

Postup

  1. Dve šálky vody necháme zovrieť a vsypeme hrášok. Varíme do mäkka, približne 3 minúty. Vysušíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme.
  2. Pridáme cibuľky nasekané nadrobno, pretlačený cesnak, nasekané bylinky a všetky ostatné prísady okrem oleja. Rozmixujeme dohladka.
  3. Panvicu s trochou oleja rozohrejeme na strednú teplotu a kladieme na ňu lievance (jeden lievance cca ¼ šálky), ktoré pražíme z každej strany približne 4 – 5 minút, kým nebudú sfarbené dozlatista. Podávame ešte teplé.
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame