Pripravte si známe thajské jedlo v pohodlí domova: Ľahký letný pokrm zaručene oceníte

Thajské a čínske jedlá sú v našich končinou už pomerne dobre udomácnené (Zdroj: Freepik/ freepik)

Thajské a čínske jedlá sú v našich končinou už pomerne dobre udomácnené, preto si na nich mnohí radi pravidelne pochutnávajú. Návšteva reštaurácie nie je vždy možná, preto nie je od veci naučiť sa niektoré z pokrmov pripraviť v pohodlí domova. Medzi jedno z tých na prípravu jednoduchších jedál patrí aj Pad Thai, ktoré pripravíte v priebehu pár minút.  

Potrebujete

  • 250 g ryžových rezancov,
  • 1 ks kuracích pŕs,
  • 1 plechovka sójových (alebo fazuľových) klíčkov,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 1 jarná cibuľka,
  • 1 mrkva,
  • 4 PL omáčky teriyaki,
  • 4 PL kvalitnej sójovej omáčky,
  • 1 chilli paprika,
  • 2 PL oleja,
  • 1 PL masla,
  • 2 PL hnedého cukru,
  • 1 limetka,
  • 1 vajce,
  • nesolené arašidy,
  • sezamové semienka,
  • čerstvé bylinky (napr. koriander)

Postup

  1. Základom úspechu je príprava. Deň vopred si umyté mäso očistite a nakrájajte na rovnaké menšie kocky.
  2. Zo sójovej omáčky a nakrájaných chilli papričiek si pripravte marinádu, v ktorej namarinujte mäso a nechajte aspoň 24 hodín odležať v chladničke.
  3. Na druhý deň si zalejte ryžové rezance horúcou vodou a nechajte zmäknúť (nemusíte ich variť ani v prípade, že je to odporúčané výrobcom).
  4. Olúpanú cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, očistenú mrkvu na jemné rezančeky.
  5. Prepláchnuté klíčky nechajte odkvapkať a nasekajte si arašidy na maličké kúsky (môžete si pomôcť aj mixérom).
  6. Na horúcom oleji s maslom sprudka zatiahnite namarinované mäso. Ideálne je, ak pokrm pripravujete v hlbokom woku.
  7. K mäsku pridajte cibuľku a mrkvu a spoločne ich zarestujte cca 5 minút.
  8. Následne pokrm ochutíme – pridajte limetkovú šťavu, teriyaki omáčku, hnedý cukor a zmes dobre premiešajte.
  9. Ingrediencie odsuňte na jednu stranu a na voľnej ploche pripravte vajíčko – niekoľkokrát ho premiešajte a následne ho vmiešajte do pokrmu.
  10. V závere pridajte rezance a klíčky. Servírujte s nasekanými arašidmi, bylinkami a jarnou cibuľkou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk, tipio.sk
Odporúčame