Thajské a čínske jedlá sú v našich končinou už pomerne dobre udomácnené, preto si na nich mnohí radi pravidelne pochutnávajú. Návšteva reštaurácie nie je vždy možná, preto nie je od veci naučiť sa niektoré z pokrmov pripraviť v pohodlí domova. Medzi jedno z tých na prípravu jednoduchších jedál patrí aj Pad Thai, ktoré pripravíte v priebehu pár minút.
Potrebujete
- 250 g ryžových rezancov,
- 1 ks kuracích pŕs,
- 1 plechovka sójových (alebo fazuľových) klíčkov,
- 1 veľká cibuľa,
- 1 jarná cibuľka,
- 1 mrkva,
- 4 PL omáčky teriyaki,
- 4 PL kvalitnej sójovej omáčky,
- 1 chilli paprika,
- 2 PL oleja,
- 1 PL masla,
- 2 PL hnedého cukru,
- 1 limetka,
- 1 vajce,
- nesolené arašidy,
- sezamové semienka,
- čerstvé bylinky (napr. koriander)
Postup
- Základom úspechu je príprava. Deň vopred si umyté mäso očistite a nakrájajte na rovnaké menšie kocky.
- Zo sójovej omáčky a nakrájaných chilli papričiek si pripravte marinádu, v ktorej namarinujte mäso a nechajte aspoň 24 hodín odležať v chladničke.
- Na druhý deň si zalejte ryžové rezance horúcou vodou a nechajte zmäknúť (nemusíte ich variť ani v prípade, že je to odporúčané výrobcom).
- Olúpanú cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, očistenú mrkvu na jemné rezančeky.
- Prepláchnuté klíčky nechajte odkvapkať a nasekajte si arašidy na maličké kúsky (môžete si pomôcť aj mixérom).
- Na horúcom oleji s maslom sprudka zatiahnite namarinované mäso. Ideálne je, ak pokrm pripravujete v hlbokom woku.
- K mäsku pridajte cibuľku a mrkvu a spoločne ich zarestujte cca 5 minút.
- Následne pokrm ochutíme – pridajte limetkovú šťavu, teriyaki omáčku, hnedý cukor a zmes dobre premiešajte.
- Ingrediencie odsuňte na jednu stranu a na voľnej ploche pripravte vajíčko – niekoľkokrát ho premiešajte a následne ho vmiešajte do pokrmu.
- V závere pridajte rezance a klíčky. Servírujte s nasekanými arašidmi, bylinkami a jarnou cibuľkou.
Zdieľať na